Tenker du noen gang på førsteinntrykket du får når du kommer inn i et rom? Tenker du på at wow! her var det koselig, stort, lyst, fint? Eller; her var det lite, mørkt og trangt? Det finnes flere måter å endre en planløsning på som tar hensyn til dette. Her skal jeg vise to eksempler på hva man kan gjøre.
Enkle knep på planløsningen kan gjøre førsteinntrykket bedre
Mitt første eksempel er fra en kunde som ville pusse opp kjøkkenet og resten av huset. Her er kjøkkenet sett fra spisestua før oppussing. Inngangen er til høyre og noe av det første man ser når man kommer inn i rommet er høyskapet og kjøleskapet.
Videre gjør bokhylla/romdeleren at rommet blir mindre og mer innestengt. Noe kunden ikke lenger likte så de kontaktet meg for innspill.
Kjøkkenet kunne planløses på ulike måter, et alternativ var å ha en lik planløsning med høyskap som i dag og med en lavere halvøy som erstatning for den gamle.
Men ved også å tenke på førsteinntrykket ble kundens valg en løsning hvor en halvøy heller skulle bli førsteinntrykket. Her vist i mitt tegneprogram;
Her er høyskapene «gjemt» på veggen ved inngangen til rommet, noe som gjør kjøkkenet mer åpent. På veggen kan nå kunden finne noe som blir «wow-effekten» i rommet, om det en klokke som her, et bilde eller noe annet fint og personlig.
Plassering av kjøkkenøya bedrer planløsningen
I tillegg til å gi bedre førsteinntrykk skjuler nå kjøkkenøya også oppvasken når man ser fra spisestua, noe som kan være kjekt ved mange gjester og mye rot… Arbeidssonen rundt koketoppen blir også større når øya flyttes.
Glasskapene under øya kunne bli erstattet av et par barkrakker, men kunden ville heller sitte på spisebordet ved måltider. Og nyte synet av innholdet i glasskapene …
Her hvordan det da ser ut i tegneprogrammet når man nå kommer inn i rommet; Blikkfanget blir kjøkkenøya 🙂
Eksempel to fra leilighet i borettslag
Mitt andre eksempel er fra en nyoppusset leilighet jeg fant til salgs på nettet. Eieren har her pusset opp hele leiligheten utrolig fint for salg og med nydelig styling. Men; førsteinntrykket kunne ha vært bedre ved kun å flytte kjøkkenøya her også. Dette er selvfølgelig øynene som ser og opp til kunden som eventuelt vil kjøpe leiligheten, dette altså ment som et eksempel 😉 Her er hva man ser når kommer inn i rommet;
Det første jeg så da jeg kom inn i rommet var selvfølgelig stylingen med den fine spisestua, lampa og at det var luftig og lyst. Men så så jeg radiatoren… Med en øy der kunne førsteinntrykket bli bedre. Og planløsningen også et hakk bedre dersom man begynner å se på gangsoner og mest mulig praktisk utnyttelse av den lille leiligheten totalt sett.
Slik ser mitt forslag ut i tegneprogrammet ;
Her vil plasseringen av kjøkkenøya skjule radiatoren, og gjøre førsteinntrykket bedre. Synes nå jeg da he he 😉 Veggen kan også her benyttes til en «wow-effekt», – og da kanskje noe annet enn en klokke som jeg har tegnet inn her … Et overskap med lys er jo også praktisk da.
Rommet sett i fugleperspektiv;
- Her er kjøleskapet flyttet til andre veggen slik at det blir igjen kun ett høyskap.
- Kjøleskapet får praktisk avsettingsplass på utsiden. og skjuler vasken litt
- Koketopp foreslås flyttet til vegg som gir større plass på hver side enn på øya
- Vasken er flyttet til kortveggen og med oppvaskmaskinen på høyre side før kjøleskapet
- Plassen mellom vasken og koketoppen blir da størst mulig og gir en fin arbeidssone
- Øya har fått gode skuffer ut mot koketoppen og overheng på benkeplaten
- Stor øy med barkrakker kan brukes til korte måltider, pc arbeid, egen arbeidsøy f.eks ved julebakst eller som et serveringssted for mat ved gjester.
- Gangsonen fra gangen og inn på kjøkkenet er nå i tillegg blitt kortere og man slipper å gå rundt øya
Denne løsningen gir også kun ett hjørneskap, skap som enten er veldig dyre eller litt krøkkete å bruke mener de fleste. Da er gode skuffer en bedre løsning.
Her er kjøkkenet i prospektet sett fra spisebordet;
Og slik ser det ut i mitt tegneprogram;
Her kan du lese litt mer om meg og hva jeg jobber med. Ta gjerne kontakt på telefon 95 22 77 99 eller mail birgit@birgitsolbakken.no.
Birgit 🙂