Om Birgit

Interiørkonsulent Birgit Solbakken

Det er få som skjønner hvorfor jeg ble så hekta på kjøkken og allrom, aller minst meg selv.

Jeg er ikke bare blitt hekta på kjøkken og allrom, jeg er rett og slett blitt hekta på å hjelpe folk til å få et hjem hvor de trives. Et hjem hvor de kan lande og lade batteriene i en hektisk hverdag, og hvor gjester føler seg velkomne.  

Interiørarkitekt Birgit Solbakken kjøkkenplanlegger

Økonomen som ble interiørarkitekt

Opprinnelig ble jeg utdannet økonom og jobba i markedsavdelingen i Telenor da vi skulle bygge nye kontorer på Fornebu. Jeg ble deltaker i en rekke prosjekt, bl.a prosjektet for design av kontorlokalene, – og da var det gjort:  Min interesse for interiør ble for alvor vekket og plutselig befant jeg meg på interiørskole for å bli interiørkonsulent og godkjent interiørarkitekt! 40 års krisa traff meg rett i panna! 😉 

Blitt en skikkelig kjøkken-entusiast 

På interiørskolen fikk jeg raskt stor interesse for kjøkken, kanskje fordi jeg tidligere også hadde jobbet innenfor messebransjen og fant igjen mange likhetspunkter? Ethvert kjøkken er jo også et lite prosjekt som må planlegges godt fra A-Å, med tidsfrister og mange underleverandører og hvor millimeterne må stemme for at det skal se pent ut. Og i tillegg må kjøkkenet kunne være en effektiv arbeidsplass hvor man tilslutt kan finne roen uten kaos og rot. 

Idag er jeg iallefall veldig opptatt av at «husets hjerte», som kjøkkenet ofte kalles, skal fungere og tilpasses slik du trenger og ønsker det.  

God intern kjennskap til bransjen

For raskt å få oversikt over bransjen jobbet jeg bevisst hos mange ulike kjøkkenleverandører. Hovedsakelig for å kunne sette meg inn i de ulike leverandørenes produktutvalg. 

Som kjøkkenselger så jeg kunders fortvilelse over å ikke vite hvor de skulle begynne med oppussingen. De var usikre på hva de trengte å gjøre i prosessen for å pusse opp eller få nytt kjøkken, enten det var nybygg, tilvalg i leiligheter, fornying av dørfronter, riving av vegg(er) etc.

Så i dag hjelper jeg deg som ønsker å finne fram i jungelen, og som trenger råd og tips til hva du må gjøre og hvem de bør kontakte for å komme i mål.

Hjelper deg i planleggingen før du velger kjøkkenleverandør

I dag er jeg interiørarkitekt MIAF med lidenskap for kjøkkenplanlegging og utforming av kjøkken/stue, dvs allrom. Jeg liker også utfordringene vaskerom og gang har, dvs rom som både må være praktiske, funksjonelle og ikke minst være utformet etter brukernes mange ulike behov og hvor plassen ofte er begrenset.

Med mine tegninger har du planene klare og kan gå igang med oppussingen!

Gjenbruk versus alt nytt

Ekstra utfordrende synes jeg det er å kunne bruke opp igjen mest mulig av det som allerede finnes i huset eller rommet fra før. Møbler kan også pusses opp og få nytt liv på samme måte som et kjøkken kan få en kjøkkenfornyelse.

Redesign og gjenbruk av små ting er også gøy og kan ofte gjøre et hjem mer personlig 🙂

Bilde av lampe og ting Birgit har redesignet

HER kan du lese mer mer hva jeg kan hjelpe deg med.

Kontakt meg gjerne for en uforpliktende prat på telefon +47 95 22 77 99  eller via epost birgit@birgitsolbakken.no  

Birgit Solbakken liker seg ute på tur

Birgit 🙂

Skroll til toppen