Skjenk og tv benk

Kjøkkenskap kan brukes flere steder enn på selve kjøkkenet. Du kan faktisk bruke kjøkkenskap i alle rom og lage mye stilig. Her har jeg valgt å fokusere på TV-benk samt skjenk til oppbevaring av diverse ting og tang.

Kjøkkenskap til TV benk og skjenk

Fordelen med overskap til kjøkken er at de finnes i mange bredder samt mange ulike høyder. Du kan dermed lettere tilpasse f.eks en skjenk til akkurat den lengden og høyden du vil. Og ikke minst kan du få en dør/front som lettere passer til kjøkkenet enn møbler du kjøper ferdig. Rommet kan da enkelt få en helhet.  Du kan med andre ord få en rød tråd gjennom hele huset med tanke på farger og stil.

TV benk og skjenk i samme stil som kjøkkenet

Overskap er ca 35 cm dype avhengig av kjøkkenleverandør, og egner seg altså også til å settes på enten sokler eller diverse bein.  Bein kan du kjøpe flere steder enn hos kjøkkenforhandleren forresten.

I mitt hode tenker jeg liksom på et kjøkken når jeg ser sokler, jeg tenker skjenk når jeg ser noen skap med bein.  Og jeg tenker bad når skapene kun henger på vegg.  Men det trenger jo ikke være slik 😉

Du kan godt bruke benkeplater som «topp» lik kjøkkenet,  – eller du kan ha tynnere varianter og andre farger.  Det er opp til deg 🙂

Noen eksempler på allrom med TV benk og skjenk

Her har jeg samlet noen tegninger fra kunder som viser både TV benk og skjenk i ulike varianter. I mine kundeoppdrag endrer jeg stort sett på vegger med fokus på nytt kjøkken og et bedre allrom. I allrommet antyder jeg som regel hvor de kan ha hva og hvor store møblene kan være, og sjelden bestemte typer merker på møblene. Ergo er det mye likt i mine tegninger ettersom slike valg tas senere….

TV benk og skjenk laget av kjøkkenskap
Skjenk passende til kjøkkenet
TV benk og overskap på sokkel
TV benk og skjenker passende til kjøkkenet
Skjenk av kjøkkenskap i stil med kjøkkenet
Skjenk i lesekrok som passer til kjøkkenet
TV benk halvøy sittebenk
TV benk og halvøy av kjøkkenskap
Skjenk med glassdører laget av kjøkkenskap

Og her komme et bilde «etter montering» hos kunden fra det siste eksempelet over.  Her har de valgt å lage sokler slik at det passer enda bedre til kjøkkenet.  På kjøkkenet har de også noen skap med samme type glassdører.

Skjenk av kjøkkenskap

Plassering håndtak på skjenk eller TV benk

Og som et lite siste tips; håndtakene kan jo være av samme type som på selve kjøkkenet men trenger jo ikke. Det finnes mange fronter som er håndtakløse, eller du kan bruke ulike «push-open» slik at håndtak ikke trengs.

Her en variant hvor «snekker-Andersen» monterer håndtakene horisontalt på dørene/frontene oppe. Ergo er det ikke sååå farlig om det er like mange skap eller hvilken vei dørene slår.   Alle dører blir like bortover.

Kjøkkenskap som TV benk

Nesten like fronter kan benyttes

Det er jo også mulig å benytte seg av fronter som er nesten like som kjøkkenet. HER kan du lese litt mer om en kunde som malte det gamle kjøkkenet, og som kjøpte kjøkkenskap til skjenk fra en annen kjøkkenleverandør.

Håper du fikk noen ideer hvor du kan bruke kjøkkenskap enten som skjenk eller som TV benk.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen