Blått allrom ble råflott

Det er faktisk mulig å gjenbruke et kjøkken med godt resultat ved å male selve innredningen.  Her fra en kunde som gjorde nettopp det;  – de malte kjøkkeninnredningen istedenfor å bytte ut kjøkkenet.

De ønsket å åpne opp veggen mellom stue og kjøkken for å få et luftig allrom, lage en øy og male alt.  De skulle også unne seg helt nye møbler.

Rev veggen og malte kjøkkeninnredningen

Her er veggen mot kjøkkenet før den ble revet;

Veggen før riving og gjenbruk og maling av kjøkkenet

Og her et bilde som viser før og etter oppussingen fra samme vinkel;

Veggen revet og kjøkkenet malt

Ny planløsning i stua

Paret ville også ha mulighet for å lage et langbord når hele familien eller venner skal samles. Det nye spisebordet ble plassert utenfor kjøkkenet, kort vei når mat skal serveres fra kjøkkenet. Dermed kunne kroken ved peisen bli en fin TV krok med hjørnesofa. I tillegg kan de nå flytte to gode hvilestoler  bort til hjørnesofaen ved behov.

Stua og kjøkkenet ble som ny med maling

Stilen i stua gjorde at det nå ble en helhet i hele huset.  De hadde startet å pusse opp og det ble faktisk stolen på kontoret som satte føringen for resten av møbelvalget. Planen vi utarbeidet for oppussingen før de satte i gang kan du lese om HER.  

Stolen ble utgangspunktet for stilen ved oppussingen

Malte kjøkkeninnredningen

Kjøkkenet ble malt og kunden byttet også til klart glass i dørene.  De kjøpte også glassplate til å ha over de gamle flisene.

Skap til halvøya og skjenken ble kjøpt på Ikea og ligner jo veldig så mye på det gamle kjøkkenets fronter.  De måtte finne en annen kjøkkenleverandør ettersom kjøkkenet hadde gått ut av produksjon.

Kjøkkeninnredningen etter at det ble malt og gjenbrukt

Denne kunden hadde også flaks at stuegulvet fortsatt fantes slik at de fikk lagt det samme også på kjøkkenet.

De har vært utrolig flinke, spesielt med å finne møbler og nyanse på veggfargen.

I mine tegninger og beskrivelser tipser jeg stort sett om stil og maks størrelse på møbler, slik at kunden selv kan lete etter noe de liker. Spesielt spisestoler må jo prøves før de kjøpes.  Veggfargen de til slutt landet på heter Byge fra Jotun.

Blått allrom ble råflott med malt gjenbruk av kjøkkeninnredningen

Her kommer nok kunden til å trives godt;  og som de selv sa «nå har vi fått et allrom hvor vi virkelig kan kose oss og slappe av, fargen i rommet er behagelig og rolig».

En annen kunde som ønsket litt farge på veggene kan du lese om HER. En kunde som også malte kjøkkeninnredningen kan du lese mer om HER.

Les gjerne HER om meg og hva jeg kan hjelpe deg med.

Og HER kan du lese tips fra Jotun om hvordan male kjøkkeninnredningen.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen