Ønsker å rive vegg mellom stue og kjøkken

Ungene hadde flyttet ut og denne kunden hadde begynt å pusse opp huset. De hadde kommet til stuen og kjøkkenet og kontaktet meg ettersom de vurderte å rive vegg mellom stue og kjøkken og lage en kjøkkenøy, – og de ønsket dette visualisert og diskutert. Videre planla de å bytte ut alle møblene i stuen og trengte mine tips og råd om valg av møbler, fargesetting samt en plan for ny belysning.

Rive vegg mellom stue og kjøkken?

På befaringen gikk vi gjennom deres ønsker og behov for stuen og kjøkkenet nå som barna hadde flyttet og behovene hadde endret seg. De ønsket nå;

  • et stort spisebord hvor hele familien kunne samles
  • mulighet for å sitte godt og se TV
  • å beholde selve kjøkkeninnredningen og kun kjøpe og lage en kjøkkenøy
  • forslag til nye møbler
  • forslag til farger i det nye allrommet

Veggen mot kjøkkenet før den ble revet

Jeg startet først med å tegne inn rommet i en plantegning slik at det skulle bli lettere både for meg og kunden å se mulighetene.  I min beskrivelse til kunden kunne jeg så skrittvis gå gjennom plassbehov både for en ny kjøkkenøy og til nye møbler slik at de skulle være sikre på å få plass og utnytte allrommet på best mulig måte.

Maksimale størrelser på nye møbler

I beskrivelsen beskrev jeg så hva de bør tenke på ved innkjøp av nye møbler, med anbefalte mål på spisestue, sofa, kjøkkenøy osv, både gangbaner og bruksareal.   Blant annet var det viktig at øya ikke kom for langt ut i stuen hvor det nye spisebordet skulle stå.

En kjøkkenøy kan lages på ulike måter så vi gikk gjennom ulike varianter før de landet på den optimale for de; nemlig å kunne sitte og se ut av stuevinduet.

En kjøkkenøy kan lages i ulike varianter

En stol ble utgangspunktet for stilen videre

En stol på det nyoppussede kontoret i en «lett og lys skandinavisk stil» ble et utgangspunkt for resten av innrednings forslaget. Videre ble fargenyansene de hadde brukt i andre rom i huset foreslått videreført til stuen slik at de skulle få en fin helhet.

Rive en vegg mellom stue og kjøkken ga lysere romMaling av kjøkkeninnredningen

De ønsket å male den gamle men fine kjøkkeninnredningen, og kun kjøpe en kjøkkenøy.  Kjøkkenleverandøren fantes imidlertid ikke lenger så her måtte vi finne en kjøkkenleverandør som hadde fronter som lignet. Forslaget var da å kun bruke glassdører synlig mot stuen både på øya og i en ny skjenk ved spisestuen.  Og så male det gamle kjøkkenet i samme fargen som de nye frontene.

Dermed hadde de en plan og tegninger av hvordan det nye allrommet kunne bli, –  så da var det bare å sette i gang.

Her er kjøkkenet sett fra stuen slik det ser ut før oppussing;kjøkkenet sett fra stuen før vegg ble revet

Og her er forslaget i tegneprogrammet til hvordan det vil se ut når veggen er revet og kjøkkenøy er montert; Rive vegg mellom stue og kjøkken ga lysere rom

Arbeidet er i gang hos denne kunden og det skal bli gøy å se det ferdige resultatet!

HER kan du lese om en annen kunde som også ville rive en vegg mellom stue og kjøkken.

Birgit 🙂

4 hendelser på “Ønsker å rive vegg mellom stue og kjøkken”

    1. Hei ja det ble utrolig fint med den fargen. Fargen heter 4638 BYGE, NCS kode 6010-R90B. Det beste er vel å kjøpe en liten fargeboks og prøve slik at du ser fargen gjennom dagen og kvelden… Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen