Åpner opp med veggendring mot kjøkken

Denne kunden hadde pusset opp hele leiligheten i den gamle bygården og oppussing av kjøkkenet sto nå for tur.  De kontaktet meg ettersom de vurderte om de skulle gjøre en veggendring mellom kjøkkenet og spisestuen og få et stort allrom, eller om de kun skulle pusse opp det gamle kjøkkenet.  De ønsket også forslag til fargevalg samt forslag til kjøkkenleverandør.

På befaringen ble ønsker for nytt kjøkken og allrom kartlagt 

På befaringen hjemme hos kunden gikk vi gjennom alle ønsker og behov  for ny planløsning.   De ønsket å få mine vurderinger og forslag slik at de kunne snakke med snekkeren om hvilke muligheter de hadde for å åpne opp veggen og gjøre en veggendring. Ønskene besto blant annet i å beholde den store, gamle spisestuen, beholde plasseringen på vannet, de ønsket en peis, mulighet for å sitte godt og se på TV selv om de hadde TV-stue, en kjøkkenøy osv.  De planla å selge leiligheten om noen få år så vi ble enige om at de da burde pusse opp slik at «de fleste» ville like kjøkkenet.

Spisestue sett mot kjøkken før veggendring

Vel hjemme på «kammerset» så jeg flere alternative løsninger som kunne dekke alle behovene.    Jeg beskrev disse i en mail til kunden og pekte på fordeler og ulemper med løsningene slik jeg så det,  slik at de kunne vurdere disse før vårt neste møte. I min beskrivelse startet jeg med et tomt rom og gikk trinnvis gjennom valgmulighetene slik at de skulle få flest mulig ønsker og behov oppfylt.

Her et par av alternativene de kunne tenke gjennom før vårt neste møte;Ulike løsninger til ny plantegning etter veggendring

De måtte blant annet tenke på om de ville utnytte pipa med en vedovn eller om de kunne ha en annen planløsning og velge en biopeis. Videre om de ville flytte dagens TV plassering eller ikke osv, osv.   Dette ga de noe å tenke på før vi møttes igjen for en gjennomgang av de ulike alternativene.

Veggendring og biopeis vil gi optimal løsning

På presentasjonsmøtet gikk vi så gjennom de ulike løsningene for veggendringen og fant tilslutt den optimale løsningen.  De valgte å gå for en løsning med en biopeis slik at de kunne sitte både i en sofabenk men også i en godstol ved peisen.  Mer inspirasjon om sittebenk laget av kjøkkenmoduler kan du lese om HER.

Den optimale løsning etter veggendring for kunden

Forslag etter veggendring sett mot biopeisen

Forslag ny planløsning etter veggendring sett fra kjøkkenet

De hadde dermed en løsning de kunne ta med til snekkeren for å diskutere og sjekke om de kunne åpne opp hele veggen eller om de måtte la noe stå igjen.  Dersom de åpnet opp hele veggen ville dette medføre endringer på takhimlingene i de to rommene også….

Usikkerheten rundt bærevegg eller ikke er ting jeg hadde tatt med i mitt forslag slik at uansett veggendring så kunne forslaget brukes.

Kunden fikk også noen tips og råd om fargevalg og hvordan de skulle få en helhet til resten av leiligheten som var nydelig oppusset.  Samt tegninger de kunne ta med til utvalgt kjøkkenleverandør for å utforme kjøkkenet i detalj samt bestille.

Slik ser kjøkkenet ut før oppussing;

Spisestue sett mot kjøkken før veggendring

Og slik vil det bli etter oppussing sett fra samme synsvinkel;

Den optimale løsning etter veggendring for kunden

Det blir spennende å følge kunden og se hvordan sluttresultatet blir!

En annen kunde som også ville gjøre endringer på veggen kan du lese mer om HER

Birgit 🙂

7 hendelser på “Åpner opp med veggendring mot kjøkken”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen