Veggen ønskes revet mellom kjøkken og kontor

Denne kunden ønsket å utvide kjøkkenet til et allrom hvor de kan gjøre «litt av hvert», – et allrom for både arbeid og avslapning.  De ville derfor ofre kontoret og ønsket å få revet veggen mellom disse to rommene.  

Slik ser kjøkkenet ut før oppussing, og det er veggen bak vask og kjøleskap inn til kontoret som ønskes revet for å få drømmen om et stort allrom realisert.

Kjøkkenet og kontoret før veggen ble revet

Ønsker å få veggen revet for å lage allrom

Utfordringene på selve rommene var mange, i tillegg hadde kunden også noen ønsker naturlig nok.

Utrolig gøy når mine «små grå» må utfordres litt hi hi. Det er den første kreative fasen jeg faktisk liker best. Da kan det gå med maaange kopper kaffe. Jeg prøver alltid å finne en løsning eller to hvor det blir minst mulig endringer, plunder, heft og utgifter for kunden.

Hustegningen som godt utgangspunkt

Her har jeg tegnet opp rommet etter at veggen er borte. Sjakt og mur må stå igjen. Blå ring viser vannets plassering. Plasseringen og brysthøyde på vinduene må tas hensyn til…Allrommet som tomt rom

Som alltid starter jeg ut med arbeidstrekanten.  Her er vannets plassering gitt så neste skritt er da å finne egnede plasser til høyskap og koketopp slik at arbeidstrekanten blir kort, rett og perfekt. Koketoppen bør enkelt kunne få utluft via tak eller yttervegg for å unngå kullfilter.

To alternative løsninger til  nytt allrom

Her en variant hvor selve kjøkkenet er der det er idag. Arbeidstrekanten markert med blå trekant blir rett og fin. I det gamle kontoret kan det være sofaer laget av kjøkkenskap og sjakten på enden av sofaen kan kles inn og bli et fiktivt skap.  Printeren må her være i skapet bak kontorstolen.  Det lille spisebordet de vil ha med seg kan da funke som kontorpult.

Alternativ A arbeidstrekanten

Slik vil det se ut når man kommer inn fra stua;

Alternativ A etter veggendring sett fra stue

En annen variant som er bedre er å snu kjøkkenet inn i det gamle kontoret og ha sofagruppa der det er mest naturlig lys fra stuevinduene. Arbeidstrekanten i blått blir også her kort og fin og avstanden mellom de to benkene med vask og koketopp blir perfekt med ca 120 cm.

Arbeidstrekanten til alternativ B

Her kan man også sitte med kontorstol og jobbe på det lille spisebordet, og printeren er skjult inne i skapet ved siden av.

Alternativ B etter veggendring sett fra stue

Etter litt diskusjon ble det en bedre løsning å ha en egen skrivepult markert med en blå ring på bildet under. Dagens mengde av permer osv kan minskes så nå kan de ha åpne hyller. Skrivepulten vil kunne brukes til servering ved gjester.

Skrivepulten på kjøkkenet etter veggen revet

Kunden kunne så «bo seg litt inn» i mine tegninger.  Løsningen ble en bredere øy, mindre sittebenk osv.

Større kjøkkenøy ble bedre løsning

Diskusjonen gikk også på høyde og plassering av overskap og tilslutt fargesetting.

Ettersom kirsebær i standard kjøkkenfronter ikke finnes lenger ville de prøve å finne noe som ligner og passer til gulvet.  Planen er nå å gå til en snekker som kan tilpasse kjøkkenet etter deres behov både med den store takhøyden og med farger.

Benkeventilatoren passer fint på kjøkkenet etter veggen revet

Forslaget inkluderer også en benkeventilator med utluft ut av veggen under benken.  Da slipper de å lage en kanal i taket over koketoppen.  Da får de en luftigere plass ved koketoppen også.

Kunstinteresserte som de er, kan de nå kanskje tenke ut et bilde de kan ha under en glassplate.  Eller fliser som kan bli «prikken over i-en».

Kanal i tak unngås ved benkeventilator

Farger og stil tilpasses stua

Veggene på stua er idag hvite og med fargerike bilder og annen kunst.   Noe av dette kan de nå også trekke inn på kjøkkenet for å få inn farger.

Jeg har tegnet inn en klokke, mest for å vise at her bør de ha noe rundt som motvekt til alt det rette,  f.eks et kunstfat i fine farger.  Gardiner og puter kan gjerne også være noe finsk design ala Marimekko slik de har i dag 🙂

Kjøkkenet før oppussing sett fra stua

På denne måten vil de få en helhetlig stil.  De kan nå begge sitte sammen på kjøkkenet, om det er måltider eller arbeid.  Og barnebarna kan krype opp i sittebenken og eventuelt ha tegnesaker og leker i skuffen. 

Kjøkkenet ferdig oppusset

Og vipps, så er kjøkkenet pusset opp. Slik ble altså resultatet;

Kjøkkenet etter at veggen ønskes revet er borte

Sittebenken ser slik ut ut;

Litt mer om sittebenk laget av kjøkkenskuffer kan du lese om HER.  Ta gjerne også en titt på bloggen om en kunde som også åpnet opp veggen mellom kjøkken og kontor HER. En kunde som også fikk en stor kjøkkenøy (med barstoler) og sittebenk kan du lese om HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen