Sort kjøkken med stor kjøkkenøy

Denne kunden ville pusse opp kjøkkenet 🙂 De vurderte også om de samtidig skulle gjøre entréen mer praktisk. Veggen mellom kjøkken og stue vurderte de å rive dersom det ble en bedre løsning totalt sett.

Spisebordet i stua ble sjelden brukt, kanskje fordi de hadde et spisebord på kjøkkenet også, men på ønskelista sto også en liten oppgradering av spisebord og stue forøvrig.

Slik så det ut før oppussing av kjøkkenet og spisestue.

Inntegnet i mitt tegneprogram ser rommene slik ut;

Plantegning av rommene før oppussing

For å gjøre entréen mer praktisk med flere skap kunne de ha stengt døren inn til kjøkkenet og heller fjerne hele veggen mellom kjøkken og stue. Etter en runde med tegninger og diskusjon ble den idéen imidlertid droppet. Til slutt endte de opp med denne løsningen hvor de beholder veggen mellom kjøkken og stue;

Planløsning for etasjen

I stua beholder de TV kroken der den er, men får inn en sofa og hvilestol foran karnappet slik at de får en kosekrok hvor de kan nyte den fine utsikten.

Spisebordet kan de å ha på tvers i hverdagen med en liten spisesofa. Ved mange gjester kan de så lett snu bordet rundt og lage et lengre bord. Et rundt bord er også mulig ettersom rommet er såpass bredt.

Plan for spisestue og kosekrok

De valgte å ikke åpne opp veggen mot kjøkkenet men heller ha skyvedører som kan lukkes ved behov. Datteren i huset er snart tenåring så det er greit å være forberedt på å lage flere soner i huset 😉

Istedenfor å rive vegg kan de ha skyvedører som kan lukkes igjen ved behov

Stor kjøkkenøy

På kjøkkenet ble det plass til en kjøkkenøy ute på gulvet. Først var ønsket å ha koketoppen der slik at «Kokken» slapp å stå med ryggen til de andre, men det endte med at koketoppen ble plassert mot veggen. Kjøkkenøya uten koktopp ble dermed mer praktisk til baking, lekselesing osv. De valgte også ha barstoler på hver side av øya og ikke kun sitte på den ene siden med barkrakker. Planen for det nye kjøkkenet ble med andre ord en ikke så veldig ulik løsningen de hadde fra før. Det enkleste er som kjent ofte det beste 😉

Nå kan de beholde vannets plassering samt justere til ventilasjonen fra dagens kjøkkenvifte. Eller ha en benkeventilator.

Sort kjøkken med stor og god kjøkkenøy

En sittebenk laget av kjøkkenskuffer kan bli koselig og praktisk i karnappet. Skuffene er fine til oppbevaring av tegnesaker, skolebøker, Ipad osv.

Sittebenk av kjøkkenskuffer i karnappet på kjøkkenet

Arbeidstrekanten, dvs arbeidsfirkanten ettersom koketopp og ovn er splittet i to, er rett, kort og fin slik at de slipper å gå for langt på kjøkkenet (markert med blå streker). Arbeidssonene er fint plassert mellom vask og koketopp, markert med grønne ringer.

Arbeidstrekanten vist på tegningen i tegneprogrammet. Kjøkkenøy blir også en arbeidssone

De vurderer ny parkett over hele etasjen, men er de heldige kan dagens praktiske fliser fortsatt beholdes.

Planene er dermed klare for denne kunden!

Fleksibel kjøkkenøy uten koketopp

Kjøkkenet ferdig oppusset

Og kort tid etterpå var kjøkkenet ferdig pusset opp! Valget falt på et helt sort kjøkken. Råstilig! De har vært veldig flinke med detaljer 🙂

Det ferdige sort kjøkken ble råfint på dette kjøkkenet

To ulike benkeplater ble både fint og praktisk på det sorte kjøkkenet.

Det nye sorte kjøkkenet med stor kjøkkenøy og sittebenk i karnappet

Sittebenken ble fin når fargene går i ett med veggen 🙂 Barstolene ser utrolig gode ut, her kan de sitte lenge!

Kjøkenøya er stor og veldig praktisk til baking, lekselesning osv

Sort kjøkken med stor kjøkkenøy ble utrolig flott. Kjøkkenøya blir spesielt praktisk når mange skal være med å bake!

Nytt spisebord og stoler i nydelige farger

Det runde bordet og nydelige farger både på stoler og vegger gjør stua utrolig koselig.

Her vil nok kunden trives masse fremover!

Andre kunder som også valgte sort kjøkken kan du lese om HER, HER eller HER. En kunde som heller ikke åpnet opp veggen til kjøkkenet kan du lese om HER.

Litt mer om meg og hva jeg kan hjelpe deg med kan du lese HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen