Sort kjøkken med stilige detaljer

Denne kunden hadde bestemt seg for at NÅ skulle kjøkkenet pusses opp. Og veggen mellom kjøkken og stue skulle rives! De så for seg en stor kjøkkenøy med barkrakker og et sort eller koksgrått kjøkken med gull detaljer. Da ville det passe til stilen i resten av leiligheten.

Her er veggen mellom kjøkken og stue som ønskes fjernet;

Bilde av veggen mellom kjøkken og stue som ønskes fjernet

Og slik ser kjøkkenet ut før oppussing;

Kjøkkenet som skal pusses opp

En «utfordring» var at vasken og oppvaskmaskinen var i «buen». Noe som absolutt ikke er optimalt når man skal tømme en oppvaskmaskin. Så et av spørsmålene var om vasken kanskje burde flyttes…?

Det store kjøleskapet var nesten nytt så i utgangspunktet ønsket hun å ha med dette i det nye kjøkkenet.  Men planer er som kjent til for å endres 😉

Sort kjøkken med gull eller stål detaljer?

Det første som måtte avklares var om kjøleskapet skulle bli med videre.  Med veggen borte vil den beste plasseringen være på enden mot vinduet. Ganske så synlig fra stua. Men med stål detaljer vil det jo kunne bli stilig.

Kjøkken hvor kjøleskapet beholdes og må få plass

Men ønsket til denne kunden var gull detaljer ettersom hun hadde funnet en råstilig tapet til en fondvegg i stua. Så sort kjøleskap eller et innebygget kjøleskap ville nok passe bedre. Det er også mulig å enten male eller foliere det gamle kjøleskapet bare så det er sagt.

Det neste var plassering av vask og oppvaskmaskin, – hva skulle til for å flytte vannet vekk fra buen?  Her et eksempel hvor vasken beholdes men oppvaskmaskinen, merket rødt, er plassert på den andre veggen. Kjøleskap byttet til et som kan integreres med fronter lik kjøkkenet.

Forslag nytt sort kjøkken med ny plassering hjørne

En bue i hjørnet kan ha sine fordeler, nemlig at man får litt mer benkeplass. Men utnyttelsen av hjørnene blir ikke av det beste med hjørneskap. Så valget falt fort på en løsning med å flytte vasken og ha koketoppen på kjøkkenøya. En benkeventilator med kullfilter løser nemlig problemet der.

Sorte benkeplater også på det sorte kjøkkenet

Den tredje «utfordringen» var hvor dyp skulle øya være og hvor stor plass som trengtes mellom de to benkeplatene. Burde øya gå flust med hjørnet på veggen eller kunne den gå litt ut i rommet?  Her en løsning hvor overhenget går utover i stua.

Dybde på kjøkkenøy slik at den går ut i rommet

Med dette som utgangspunkt kunne hun ta seg en tur til utvalgte kjøkkenleverandør for å sjekke ut detaljer og snakke med rørlegger om mulighetene for å flytte vannet. Planen for oppussingen var nå klar!

Plan for sort kjøkken med kjøkkenøy hvor veggen mot stue rives

Det sorte kjøkkenet monteres

Og hos kjøkken leverandøren fikk de hjelp 🙂 Resultatet ble en kjøkkenøy som går flust med veggen. Vannet er flyttet og benkeventilatoren får en fin plassering på kjøkkenøya. Halvøya kan dermed fint brukes til både PC arbeid, matlaging fra begge sider, matservering osv.

Sort kjøkken nesten ferdig oppusset

Og her begynner detaljene å komme på plass, og kjøkkenet ble akkurat slik kunden så for seg.

Halvøy med benkeventilator på det koksgrå, sorte kjøkkenet

Og her det ferdige kjøkkenet;

Det sorte kjøkkenet er ferdig oppusset

Resultatet ble et åpent kjøkken med god kontakt til stua.  Her kommer nok store og små til å kose seg masse fremover 🙂

Veggen mellom stue og kjøkken er fjernet og gir god kontakt

Andre kunder som også har åpnet opp kjøkkenet og valgt sort kjøkken kan du lese om HER eller HER. Eller HER hvor det ble et sort hyttekjøkken. Denne kunden HER valgte også et mørkt kjøkken, og valgte å pusse opp stua litt slik at den nye stilen også gikk igjen i resten av huset.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon, ta gjerne kontakt for å høre hva jeg kan hjelpe deg med. Litt mer om meg kan du lese HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen