Sort kjøkken med stilige detaljer

Denne kunden hadde bestem seg for at NÅ skulle det gamle kjøkkenet pusses opp. Og veggen mellom kjøkken og stue skulle rives! Hun så for seg en stor kjøkkenøy med barkrakker og et sort eller koksgrått kjøkken med gull detaljer. Da vil det passe til stilen i resten av leiligheten.

Her er veggen mellom kjøkken og stue som ønskes fjernet;

Veggen mot kjøkken som skal rives

Og slik så selve kjøkkenet ut for oppussingen;

Kjøkkenet idag som skal pusses opp

En «utfordring» var at vasken og oppvaskmaskinen var i buen. Noe som absolutt ikke er optimalt når man skal tømme en oppvaskmaskin. Så et av spørsmålene var om vasken kanskje burde flyttes…?

Det store kjøleskapet var nesten nytt så i utgangspunktet ønsket hun å ha med dette i det nye kjøkkenet.  Men planer er som kjent til for å endres 😉

Sort kjøkken med gull eller stål detaljer ?

Det første som måtte avklares var om kjøleskapet skulle bli med videre.  Med veggen borte vil den beste plasseringen være på enden mot vinduet. Ganske så synlig fra stua. Men med stål detaljer vil det jo kunne bli stilig.

Kjøkken hvor kjøleskapet beholdes og må få plass

Men ønsket til denne kunden var gull detaljer ettersom hun hadde funnet en råstilig tapet til en fondvegg i stua. Så sort kjøleskap eller et innebygget kjøleskap ville nok passe bedre. Det er også mulig å enten male det eller foliere det gamle kjøleskapet bare så det er sagt.

Det neste var plassering av vask og oppvaskmaskin, – hva skulle til for å flytte vannet vekk fra buen?  Her et eksempel hvor vasken beholdes men oppvaskmaskina, merket rødt, er plassert på den andre veggen. Kjøleskap byttet til et som kan integreres med fronter lik kjøkkenet.

Forslag nytt sort kjøkken med ny plassering hjørne

En bue i hjørnet kan ha sine fordeler, nemlig at man får litt mer benkeplass. Men utnyttelsen av hjørnene blir ikke av det beste med hjørneskap. Så valget falt fort på en løsning med å flytte vasken og ha koketoppen på kjøkkenøya. En benkeventilator med kullfilter løser nemlig problemet der.

Sorte benkeplater også på det sorte kjøkkenet

Den tredje «utfordringen» var hvor dyp skulle øya være og hvor stor plass som trengtes mellom de to benkeplatene. Burde øya gå flust med hjørnet på veggen eller kunne den gå litt ut i rommet?  Her en løsning hvor overhenget går utover i stua.

Dybde på kjøkkenøy slik at den går ut i rommet

Med dette som utgangspunkt kunne hun ta seg en tur til utvalgte kjøkkenleverandør for å sjekke ut detaljer og snakke med rørlegger om mulighetene for å flytte vannet. Planen for oppussingen var nå klar!

sort kjøkken fra Kvik etter at veggen mellom kjøkken og stue er revet

Og hos kjøkkenleverandøren fikk de hjelp 🙂  Resultatet ble at kjøkkenøya går flust med veggen. Vannet er flyttet og benkeventilatoren får en fin plassering på kjøkkenøya. Øya kan dermed fint brukes til både PC arbeid, matlaging fra begge sider, matservering osv.

Halvøy med benkeventilator på det koksgrå, sorte kjøkkenet

Og med gull detaljer ble dette kjøkkenet akkurat slik kunden så for seg.

Sort kjøkken med gull detaljer

Resultatet ble et åpent kjøkken med god kontakt til stua.  Her kommer nok store og små til å kose seg masse fremover 🙂

Andre kunder som også har åpnet opp kjøkkenet og valgt sort kjøkken kan du lese om HER, HER, HER.  Eller HER hvor det ble sort hyttekjøkken. Denne kunden HER valgte også nytt, mørkt kjøkken, og valgte å pusse opp stua litt slik at den nye stilen også gikk igjen i stua.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen