Slik får de større kjøkkenbenk

Mer benkeplass, mer arbeidsplass og flere skuffer er noe de aller fleste ønsker seg på et kjøkken. Denne kunden er veldig glad i å lage mat og savner plass til å utfolde seg på kjøkkenet. Min utfordring ble derfor å finne en løsning som ga mer benkeplass, helst beholde vannets og koketoppens plassering og de ville fortsatt ha spiseplass til 4 på kjøkkenet. De vurderte å åpne opp veggen inn til stua så jeg kunne gjerne komme med en løsning dersom det ble det beste totalt sett.

Benkeplass øverst på ønskelista

Her er kjøkkenet før oppussing. I utgangspunktet et stort og fint kjøkken hvor det faktisk er mer benkeplass enn på de fleste kjøkken.  Men eieren ønsket seg altså enda mer plass til sine kokkeleringer.

U-kjøkken før oppussing

I dag har de høyskap og kjøleskap på veggen innenfor inngangen, noe de mislikte sterkt.  De fikk en følelse av å gå rett på disse høyskapene når de kom inn på kjøkkenet. De lurte derfor på om det fantes andre måter å innrede kjøkkenet, og de ville gjerne beholde dagens kjøle- og fryseskap.

Plassering kjøleskap gjør rommet smalt

De ville aller helst beholde veggen mot stua, men dersom jeg kunne finne en bedre løsning totalt sett var de villige til å rive veggen.

De ville også fortsatt ha spiseplass på kjøkkenet til minst 4 personer selv om de i dag har spisebord i stua. Med to ungdommer i huset kan det være greit å ha en ekstra «sone» hvor døra kan lukkes noen ganger. Og der er jeg veldig så enig, det er absolutt ikke alltid det er så lurt å åpne opp veggen.

Veggen mot stua vurderes revet

Rommets begrensninger

«Hemm, hvor begynner man da?», tenke jeg da jeg fikk oppdraget. Jeg pleier alltid å starte tankespinnet i et tomt rom i tegneprogrammet og slik ser på rommets «begrensninger».  Eller utfordringer som jeg sier 😉

Vinduenes plassering og avløpets plassering, og ikke minst den trange inngangen er begrensninger i dette rommet. Dersom de skal klare å beholde vaskens plassering er den beste plassen for kjøl og frys på veggen mot gangen.  Ulempen er at da forsvinner den fine veggplassen til overskap. Kunne disse skapene erstattes på en annen måte?

Arbeidssona er plassen mellom koketopp og vasken (grønn ring). Og den bør helst ligge på samme benkeflate, akkurat slik de har i dag. Den beste løsningen vil her derfor være å forsatt ha vask og koketopp slik de har i dag, men at de lager en stor arbeidsøy ute på gulvet.

Halvøya gir mer benkeplass, arbeidsplass og arbeidssone på kjøkkenet

Da går puslespillet plutselig opp på hele kjøkkenet og de får alle ønskene oppfylt.

Overskap kan de nå sette på sokler under kjøkkenøya.  I tillegg kan de ha skap både på veggen og skap på sokler ved den smale inngangen.  Over oppvaskmaskina kan de ha ting de bruker ofte i overskapet. Da blir det enklere i hverdagen.

Mer benkeplass på kjøkkenet

Den store kjøkkenøya er fin både til å lage mat og til matservering.  Nå kan store og små stå og jobbe fra begge sider, f.eks ved julekakebakst. Benkeplata funker fint som bord også, både til måltider og til PC jobbing og lekselesing.

De kan nå vurdere om de vil ha «vanlige» stoler med nedsenket benk til bord, eller om de vil ha hel benkeplate og barkrakker;

Kjøkkenøy med stor og mye benkeplass
Barkrakker ved kjøkkenøy gir mer benkeplass

Uansett så vil de nå få mer benkeplass. Dvs plassen kan bli bedre utnyttet ettersom den ligger midt mellom koketopp og vasken og blir en god arbeidssone uten av man må gå for langt.

Med dette forslaget slipper de også å åpne opp veggen inn til stua.  De kan eventuelt vurdere å åpne opp inn til stua når ungdommen forlater redet.

Kjøkken med stor arbeidsøy og stor kjøkkenbenk

En kunde som også fikk kjøkkenøy som arbeidssone kan du lese om HER.

En kunde som også fikk mer benkeplass ved å lage en kjøkkenøy kan du lese om HER.

En kunde som ønsket å åpne opp veggen og få mer benkeplass kan du lese om HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen