Kjøkkenøy med koketopp

Denne kunden ønsket å pusse opp hele etasjen og tok kontakt for å diskutere aktuelle løsninger. De så for seg masse benkeplass, kanskje med en stor og praktisk kjøkkenøy istedenfor kjøkkenbordet? Slik ser kjøkkenet ut før oppussing;

Kjøkkenet de ville pusse opp

Kjøkkenet har masse naturlig lys fra de mange vinduene. Dette gjør også plasseringen av høyskap litt mer vrient. I allefall dersom vask, koketopp, ovn og kjøleskap også skal være riktig plassert i forhold til hverandre…

Diskusjonen gikk også ut på om de skulle åpne opp en vegg eller ikke mot stua. Og hvilken vegg i så tilfelle, var spørsmålet.

Dersom de skal beholde vannets plassering kan høyskap få plass på veggen der komfyren står i dag. De får videre en fin arbeidstrekant (markert blå streker) dersom de setter en koketopp ute på en kjøkkenøy (markert med turkis ring). Veggen som er mest aktuell å fjerne er merket med rødt.

Bildet viser arbeidstrekanten for det nye kjøkkenet

For å se på hva som blir det mest optimale for kjøkkenet er det også litt viktig å se på møblering av stue og spisestue.

Kjøkkenøy med barkrakker

Hos denne kunden passer det best å ha TV kroken lengst inn i rommet, der er det vegg sofaen kan settes mot. Spisebordet kan settes på den andre siden mot kjøkkenet og mot vinduene hvor det også er fin utsikt. Ettersom kjøkkenet er såpass stort er det stor nok plass til en øy med barkrakker. Trenger de da å åpne opp veggen mot spisestua? Kan den heller utnyttes til skjenk og oppbevaring? Her er forslaget til løsning;

Etter en runde med innredning av resten av stua ble konklusjonen at de ønsket å beholde veggene både mot TV kroken samt mot spisebordet. En peis som kan ses fra tre sider kan være fint i stua.

De så også for seg en litt annerledes og mer uvanlig øy enn mitt opprinnelige forslag. Mitt tegneprogram nektet å samarbeide med meg så den endelige utformingen skulle de ta med utvalgte kjøkkenleverandør slik at benkeplaten blir helt korrekt.

Kjøkkenet med kjøkkenøy
Kjøkkenøy ble valget på kjøkkenet

Og slik er planen for den nye stua;

Da har de planen klar for kjøkken og stue, og kan sette i gang 🙂

Her kommer en video fra tegneprogrammet som forhåpentligvis gir et inntrykk av hvordan det kan bli hos kunden;

De trengte også hjelp til ny løsning av entréen og vaskerommet, her bare raskt hvordan planene ble der. Bare for å vise at jeg også innreder andre rom, – ikke bare kjøkken og stue..;)

Praktisk vaskerom med fin arbeidsplass

Mer om detaljene for dette vaskerommet kan du lese i bloggen HER.

I entréen var de litt usikre på om de skulle ha en vegg som lukket vindfanget, eller ha det helt åpent. Flere løsninger ble diskutert, her et par av disse;

Mer om planene for entréen kan du lese om i bloggen HER.

På denne måten kan de nå få en helhet i etasjen. Et flott kjøkken, en entré som både er praktisk og som viser litt mer hvem familien er. Og ikke minst et mer praktisk vaskerom.

Jeg gleder meg til å se hvordan det blir til slutt 🙂

Andre kunder som også valgte en kjøkkenøy kan du lese om HER, HER eller HER. En kunde som ønsket å åpne opp mellom kjøkken og stue, – men gangen var «i veien» kan du lese om HER.

Litt om hvordan og hvorfor jeg omskolerte meg fra økonom til interiørarkitekt kan du lese HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen