Slik blir kjøkkenet mer skjermet mot stue

De aller fleste vil åpne opp mellom kjøkken og stue. Men ikke alle. Denne leiligheten hadde et kjøkken over hele veggen og eieren ville nå pusse dette opp og samtidig finne en måte å skjerme innsyn til kjøkkenet fra stua.

Vil skjerme kjøkkenet mer fra stue

Slik så kjøkkenet ut før oppussing;

Kjøkkenet langs hele veggen før oppussing
Langt kjøkken langs vegg før oppussing

Dagens kjøkken er altså veldig bredt og eieren må gå langt mellom «stasjonene».  I tillegg er det dårlig med arbeidssone mellom vask og komfyr, noe som gjør det veldig tungvint å lage mat der.

Ettersom rommet med kjøkken og stue er firkantet er det også vrient å møblere.  Eieren har et ønske om å beholde et gammelt arvet spisebord. I tillegg er det viktig at han kan lage et laaaangt bord ved mange gjester.  Slik ser bordet ut;

Bedre arbeidstrekant

Det første jeg så på var hvordan det var mulig å få en bedre arbeidstrekant på kjøkkenet.  Det enkleste var da å flytte koketoppen over til den andre siden mot kjøleskapet og samle kjøkkenet mer. Vannets plassering bør jo beholdes.  Her er hele rommet inntegnet;

Bedre arbeidstrekant når komfyren flyttes

Komfyren kan «splittes» i to dersom man kan få inn et høyskap hvor ovnen kan plasseres.  Koketoppen kan da plasseres i en benkeplate med en innebygget ventilator med kullfilter. I dag finnes disse benkeventilatorene også i 60 cm bredde, – fint for små leiligheter.  Et høyskap med ovn løftet opp bør derfor også nå få plass et sted, hemm men hvor 😉

Hvordan og hvor mye skjerme?

Så kommer spørsmålet;  hvor mye og hvordan bør det skjermes mellom stue og kjøkken?  Og hvordan skulle resten av stua innredes?

Halvøy som romdeler

Her et forslag med en halvøy som  en kombinert romdeler og arbeidssone ut mot stua;

Halvøy mellom kjøkken og stue

Da kan ovnene plasseres opp i et høyskap. Det gamle bordet blir som en kombinert spiseplass og som ekstra arbeidsplass ved behov. Det kan trekkes ut og settes på tvers av rommet ved behov.

Kjøkkenøy deler rommet
Perspektiv av rommet med halvøy

Høyskap som romdeler

Og her kommer et forslag som denne mannen likte bedre,  her er tre høyskap satt med ryggen til stua.  Mer oppbevaring og mer skjerming;

høyskap som romdeler
Høyskap mot stue

Arbeidsfirkanten blir da kort, rett og fin, – merket med blå streker i bildet under.  Og en fin arbeidssone er markert med grønn ring på kjøkkenbenken mellom koketoppen og vasken.

Bedre arbeidstrekant på kjøkkenet

Sofaen ryker ut

Høyskap som vegg mot kjøkken

For å få den mest optimale plasseringen av TV og spisebord fant denne unge mannen ut at sofaen kunne ryke ut. Han sov jo ikke ettermiddags hvil! 😉 Ved mange gjester var det jo bedre å ha flere stoler til gjestene. En treseter er jo sjelden egnet til tre personer uansett. Et godt valg, da kan nemlig TV plasseres på veggen mot inngangsdøra, der det syns minst når man kommer inn døra. Gode, men lette stoler kan enkelt flyttes når langbordet trengs å dras helt ut. Puffer er også fine som ekstra stoler ved mange gjester.

Da håper og tror jeg denne unge mannen får en fin stue og praktisk kjøkken. Samt en fleksibel løsning som lett kan gjøres om ved mange gjester.

Under oppussing

Og vipps så var arbeidet i gang;

Leiligheten pusses opp
Kjøkkenet snart ferdig oppusset

Og her kan du se det ferdige resultatet;

Kjøkkenet med overskap og lys etter oppussing

Det ble jammen rålekkert med glass og lys i overskapene!  

Kjøkkenet med benkeventilator

Her blir det helt sikkert mye kokkelering på det lekre kjøkkenet!

En annen kunde som også ønsket å skjerme litt mellom stue og kjøkken kan du lese HER. En kunde som også ville ha plass til en langbord kan du lese om HER.

HER kan du lese om en kunde som fikk en kombinert spise og arbeidsbenk. Og HER kan du lese om en kunde hvor benkeventilator ble løsningen. HER kan du lese om hvordan lage skjenk eller TV benk av kjøkkenskap.

Håper du ble inspirert! Og kontakt meg veldig gjerne dersom du vurderer å pusse opp 🙂

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen