Slik blir kjøkkenet mer skjermet mot stua

De aller fleste vil åpne opp mellom kjøkken og stue. Men ikke alle. Denne leiligheten hadde et kjøkken over hele veggen og eieren ville nå pusse dette opp og samtidig finne en måte å skjerme innsyn til kjøkkenet fra stua.

Vil skjerme kjøkkenet mer fra stua

Slik ser kjøkkenet ut i dag;

Kjøkkenet langs hele veggen før oppussing

Langt kjøkken langs vegg før oppussing

Dagens kjøkken er altså veldig bredt og eieren må gå langt mellom «stasjonene».  I tillegg er det dårlig med arbeidssone mellom vask og komfyr som gjør det veldig tungtvindt å lage mat der.

Ettersom rommet med kjøkken og stue er firkantet er det også vrient å møblere.  Eieren har et ønske om å beholde et gammelt arvet spisebord. I tillegg er det viktig at han kan lage et laaaangt bord ved mange gjester.

Bedre arbeidstrekant

Det første jeg så på var hvordan det var mulig å få en bedre arbeidstrekant.  Det enkleste var da å flytte koketoppen over til den andre siden mot kjøleskapet og samle kjøkkenet mer.  Her er hele rommet inntegnet;

Bedre arbeidstrekant når komfyren flyttes

Komfyren kan «splittes» i to dersom man kan få inn et høyskap til en ovn, og koketoppen kan da plasseres i en benkeplate.  Koketoppen kan få en innebygget ventilator med kullfilter, og i dag finnes de også i 60 bredde, fin for små leiligheter.  Et høyskap med ovn løftet opp bør derfor også nå få plass et sted.

Hvordan og hvor mye skjerme?

Så kommer spørsmålet;  hvor mye og hvordan bør det skjermes mellom stue og kjøkken?  Og hvordan skulle resten av stua innredes?

Halvøy som romdeler

Her et forslag med en halvøy som kombinert romdeler og arbeidssone ut mot stua;

Halvøy mellom kjøkken og stue

Da kan ovnene plasseres opp i et høyskap. Det gamle bordet blir som en kombinert spiseplass og som ekstra arbeidsplass ved behov. Det kan trekkes ut og settes på tvers av rommet ved behov.

Kjøkkenøy deler rommet

Perspektiv av rommet med halvøy

Høyskap som romdeler

Og her kommer et forslag som denne mannen likte bedre,  her er tre høyskap satt med ryggen til stua.  Mer oppbevaring og mer skjerming;

høyskap som romdeler

Høyskap mot stue

Arbeidsfirkanten blir da kort, rett og fin, – merket med blå streker.  Og en fin arbeidssone er markert med grønn ring på kjøkkenbenken mellom koketoppen og vasken.

Bedre arbeidstrekant på kjøkkenet

Sofaen ryker ut

For å få den mest optimale plasseringen av TV og spisebord fant denne unge mannen ut at sofaen kunne ryke ut. Han sov jo ikke ettermiddags hvil! Ved mange gjester var det jo bedre å ha flere stoler til gjestene. En treseter er jo sjelden egnet til tre personer uansett. Et godt valg, da kan nemlig TV plasseres på veggen mot inngangsdøra, der det syns minst når man kommer inn døra. Gode, men lette stoler kan enkelt flyttes når langbordet trengs å dras helt ut. Puffer er også fine som ekstra stoler ved mange gjester.Høyskap som vegg mot kjøkken

Da håper og tror jeg denne unge mannen får en fin stue og praktisk kjøkken. Samt en fleksibel løsning som lett kan gjøres om ved mange gjester.

Under oppussing

Og vipps så er arbeidet i gang;

Leiligheten pusses opp

Kjøkkenet snart ferdig oppusset

Og her kan du se det ferdige resultatet;

Kjøkkenet ferdig oppusset og skjermet fra stua

Det ble jammen rålekkert med glass i alle overskapene!  

Kjøkkenet med benkeventilator

En annen kunde som også ville ha plass til en langbord kan du lese om HER.

HER kan du lese om en kunde som fikk en kombinert spise og arbeidsbenk. Og HER kan du lese om en kunde hvor benkeventilator ble løsningen. HER kan du lese om hvordan lage skjenk eller TV benk av kjøkkenskap.

Håper du ble inspirert!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen