Benkeventilator ga muligheter

Denne kunden har det råstilig i resten av huset etter lang tids oppussing. Nå gjenstod bare oppussing av kjøkkenet før de kunne «lande i sofaen».  Drømmen var et kjøkken i «UNO-form» stil, –  som jeg kaller det.

Slik så kjøkkenet ut før oppussing;

kjøkkenet før det ble oppusset

Planen var vel i utgangspunktet å åpne opp veggen mellom stue og kjøkken. Og det er jo det jeg i hovedsak «driver med», jeg selger jo ikke kjøkken så detaljer og småting på selve kjøkkenet er det forhandlerne som er best på. Men etter litt diskusjon ble beslutningen å beholde veggen, beholde den fine stua med langbord, og heller finne løsninger på selve kjøkkenet.

Vegger og naturlige soner er det også viktig å tenke på i et hus, det er ikke alltid vegger bør rives 😉

De ønsket spiseplass for to til tre stykker på kjøkkenet ettersom de hadde et stort spisebord i stua.  På ønskelista sto også et sted de kunne ha en Mac, men samtidig ville de ha det åpent, lyst og luftig.

Vannets plassering burde beholdes, likeså det store fine kjølerommet de hadde ved vasken.

Jeg utarbeidet flere forslag; 

Her en variant hvor arbeidstrekanten er veldig lik den de hadde med koketoppen på en halvøy.  Kjøkkenbordet kan da byttes ut med barkrakker.  Men dette forslaget ble fort forkastet ettersom det nettopp var denne halvøya de var så lei på dagens kjøkken.

Fritthengende ventilator på halvøy

Benkeventilator foran vindu

Et annet alternativ med benkeventilator på vindusveggen ble løsningen! Da kan utluft gå gjennom veggen og ut og man slipper å ha en ventilator i taket.  Denne varianten kunne de også hatt på halvøya bare så det er sagt ettersom utluft da også kunne gått ned i benken og ut veggen… 😉

Arbeidstrekanten mellom koketopp, vask og kjølerommet blir fortsatt rett, kort og fin.  Og «det», dvs en øy eller et bord,  som eventuelt vil komme ute på gulvet vil ikke komme i veien i gangsonen;

Arbeidstrekanten mellom koketopp (med benkeventilator), vask og kjølerom

Arbeidssone på en øy?

Det mest optimale hadde vært om de kunne ha en øy ute på gulvet som kunne benyttes som arbeidssone også, her markert med en ring;

Arbeidssonen mellom vask og koketopp

Med 60 dyp benkeplate ved koketoppen er det plass til en øy ute på gulvet, og avstandene mellom benkene er det optimale på ca 110-120 cm.

Benkeventilator med 60 cm dyp benk

Dersom dybden på benken ved koketoppen utvides derimot, gir det stor og god arbeidssone mellom vasken og koketoppen.  De slipper da å ha en egen sone ute på gulvet.

Benkeventilator med dyp benk

Så hva slags øy eller sitteplass skulle de så velge? Skulle de velge øy med barkrakker, øy og litt nedsenket bord, en sofa laget av kjøkkenskuffer osv?

Ulike øy varianter

Den endelige varianten de tok med seg til kjøkkenleverandøren var 80 cm dyp benkeplate med benkeventilator, samt en liten øy.  MEN;  så valgte de å kutte øya, og valgte bord isteden.

Et veldig godt valg synes jeg 🙂 Nå vil også stilen i hele huset henge sammen, spesielt ettersom de valgte Arne Jacobsens klassiske stol «Syvern».  En stol som både er fin å se på og god å sitte på.  Dansk design på sitt beste spør du meg.

Spisebord med benkeventilator foran vindu

Så da var planen klar, her noen bilder av kjøkkenet før og hvordan planen med et spisebord da ser ut;   Jeg har for øvrig ikke en variant i mitt tegneprogram som ligner «UNO-form» stil men klarte omsider å lage noe som ligner litt, – i all fall nok til at kunden kunne se dette for seg.

Før oppussing og planen for kjøkkenet med benkeventilator foran vindu

Og her «under arbeid» og det endelige resultatet fra samme vinkel ;  Ble det ikke fint?   Kjøkkenet de valgte er fra Designa  🙂

oppussing kjøkken med benkeventilator foran vindu

Og her tilsvarende bilder sett mot veggen mot stue; vinskap OG kaffe, her blir det kos!

Sett mot stue før oppussingen av kjøkkenet
Sett mot stue etter oppussing av kjøkken

Og sett mot vaske siden;

Vaskesiden før oppussing av kjøkkenet
Vaskesiden etter oppussing av kjøkkenet

Hele huset fikk nå en helhet.  Og jeg «mistenker» det snart kommer en superfin lampe over spisebordet, en såkalt «Kongle».  Da blir det skikkelig WOW i rommet 😉

Benkeventilator foran vindu på kjøkkenet

Litt mer om en kunder som fikk puslespillet til å gå opp med en benkeventilator kan du lese om  HER, HER eller HER.

Og mer om arbeidstrekanten) kan du lese om HER.

Birgit 🙂

2 hendelser på “Benkeventilator ga muligheter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen