Trapp ingen hindring på kjøkkenet

Når man ønsker å åpne opp veggen mellom kjøkken og stue, – og trappa er UPS! i veien!  Hva da?  Ja da må man tenke så det knaker.  Dette rommet hadde i tillegg et par andre «utfordringer» med vindusplasseringen.

Ønsker åpen løsning mellom kjøkken og stue

Denne kunden ville pusse opp kjøkken og stue og ville så gjerne få til en mer åpen løsning. Her er et bilde fra det gamle kjøkkenet som de ønsker å pusse opp.

Kjøkkenet før oppussing

Barna hadde flyttet ut og barnebarna begynte å «yngle» 😉  Dette paret trengte derfor en bedre løsning både i hverdagen og ved gjester av store og små.  Spiseplass både på kjøkkenet og i stua ble kanskje litt overflødig i hverdagen.

Arbeidstrekanten

Vel inntegnet i mitt tegneprogram kunne jeg starte jobben med å resonnere meg fram til den optimale løsningen for denne kunden.

Som alltid starter jeg ut med å finne den optimale arbeidstrekanten, dvs forholdet mellom vask, koketopp og kjøleskap. Vaskens plassering kunne heldigvis lett flyttes inn til veggen ettersom det var der uttaket til vann var.  Da blir det perfekt å samle høyskap og vask på veggen.  Koketoppen kan få nytt uttak gjennom vegg men flyttes til en kjøkkenøy eller halvøy ute på gulvet.    Arbeidstrekanten og arbeidssonen

Da blir arbeidstrekanten kort, rett og fin (markert med blått)  og de får en fin arbeidssone ute på kjøkkenøya, – markert med grønn ring.

Barkrakker på kjøkkenøy

Så da ble diskusjonen, hva kan og ønsker de å ha der jeg har markert med orange spørsmålstegn? De ønsket seg barkrakker de selv og gjester kunne sitte på og de hadde dermed to mulige steder det kunne være aktuelt, enten inne på kjøkkenet eller ute i stua.  Og kunne vi klare å få til noe «under trappa» både til oppbevaring og til kjøkkenbenk?

Sittebenk og barstoler ved kjøkkenøya ble løsningen

De fikk et par alternativer og valget falt på barkrakker i stua.  En liten sittebenk på kjøkkenet kan være fin som lese- og lekekrok. En barkrakk kan også eventuelt få plass på kjøkkenet. Og på stuesiden ble det perfekt å ha noen flere barkrakker.

Slik er planen for kjøkkenet etter oppussing;  Trappa ser veldig rar ut, jeg veit men tegneprogrammet nekter å adlyde ordre 😉

Forslaget til oppussing av kjøkkenet

På kjøkkenøya har jeg tegnet inn en benkeventilator hvor da ventilasjonen kan gå ned gjennom benken og ut gjennom vegg.

Fra stuesiden ser de i dag rett på trappa og veggen de ønsker å åpne opp. De vil prøve å beholde trappa dersom den er solid nok til det, og kun bytte ut rekkverk. Kanskje en glassvegg som rekkverk hadde blitt fint her?

Stua sett mot kjøkkenet før trappa ble åpnet opp

Og slik vil det kunne se ut når trappa har blitt åpnet opp, og veggen mellom kjøkken og stue er revet og åpnet opp maks.  Jeg er dessverre ingen kløpper på å tegne trapper i tegneprogrammet så den ser veeeldig rar ut, men snekkeren har en plan både for trapp og for hvordan utnytte plassen under trappa 😉

Kjøkkenet sett fra stua hvor trappa er åpnet opp

Fra stua vil de få mer kontakt og oversikt inn mot kjøkkenet. Og ikke minst blir både kjøkkenet og stua mye lysere ettersom de nå får gjennomgående lys fra vinduene i sitt nye allrom.  Noe de jo var på jakt etter.

Forslaget til nytt kjøkken med åpent under trapp

Veggen fjernes

Og plutselig var de i gang med oppussingen.

Veggen rives under trappa

Veggen og trappa fjernes

Nytt kjøkken under trappa

Og her er det endelige resultatet;

Kjøkken med kjøkkenbenk under trappa

Et mer praktisk kjøkken

Oppsussing kjøkken

Plan for oppussing kjøkken

Kjøkkenet ferdig oppusset

Nytt kjøkken under trappa

Etter en skikkelig runde med oppussing kan de nå omsider kose seg masse fremover i sitt lyse allrom.

En annen kunde som også hadde en «utfordring» med trappa kan du lese HERHER kan du lese om en kunde som ville flytte kjøkkenet i leiligheten, – de endret faktisk hele leiligheten i toppetasjen… Og HER kan du lese om en kunde som heller ikke ville ha to spisebord i huset.

Mye å tenke på ved kjøkkenplanlegging og jeg ser at jeg aldri blir utlært. Ethvert kjøkken har sine utfordringer, alle kunder har ulike ønsker, –  og det er det som gjør jobben min så utroooolig fin 🙂

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen