Langbordet ga utfordringer

Denne kunden trengte plass til et langbord ved mange gjester.  De var villige til å flytte dagens vaskerom for å utvide rommet.

Ønsket er et langbord

Dagens kjøkken har flere utfordringer når det gjelder ny planløsning. Slik ser det ut før oppussing;

Vaskerommet ble innlemmet i kjøkkenet

Her hvordan rommene ser ut fra fugleperspektiv i tegneprogrammet.  Samt hvor mye som kan åpnes opp. Den lille vegg- stumpen som ikke kan tas ned byr på utfordringer for ny planløsning;

Rommene før veggendringer

Utfordringer å plassere et langbord

Utfordringene i rommet er;

Utfordringene i rommet før veggendring

  1. Brysthøyden er for lav til å ha kjøkkenbenk langs vinduene og en såkalt vindusbrønn er upraktisk. I dag har det ene vinduet en lavere arbeidsbenk under vinduet, men det er ingen god løsning.
  2. Døråpningen inn til stuen kan kun utvides litt for ikke å ødelegge stuens planløsning og det er en peis i veien..  Et langbord kan derfor ikke forlenges ut i stuen.
  3. En vegg-stump som må stå igjen ut i rommet gjør også rommet smalere og mindre fleksibelt med tanke på ny planløsning.
  4. Kunden er villig til å stenge døren her mot entréen, men det vil medføre lengre vei til kjøkkenet i hverdagen

I tillegg hadde kunden også et sterkt ønske om å få plass til to gamle skap i rommet; et rosemalt hjørneskap samt et utrolig flott, og ganske stort framskap ;

det gamle skapet måtte få plass på kjøkkenet etter oppussing

Vannet kunne flyttes

Heldigvis viste det seg at vannet «enkelt» kunne flyttes og ny kanal til ventilator kunne lages ut av vegg. Koketopp og vasken kan da samles på den samme veggen etter veggendring;  Arbeidstrekanten, eller nærmere bestemt «arbeidsfirkanten» blir da kort, fin og rett. (markert med sorte streker).  Ved å sette en liten øy på gulvet (se ring på bildet) vil også arbeidssonen mellom koketoppen og vasken bli veldig fin og praktisk.

fin arbeidstrekant og arbeidssone etter oppussing

Plass til et lite spisebord i hverdagen

I hverdagen kan spisebordet være lite og bli plassert foran vinduene.  En sittebenk langs vindusveggen blir en koselig og praktisk plass med skuffer til oppbevaring under. Her er kjøkkenet sett fra gangen før veggendring.   Samt et forslag visualisert i mitt tegneprogram;

kjøkkenet sett fra gangen før og forslag etter veggendring

Den lille øya foreslås laget av to separate skuffeseksjoner plassert på hjul.  (og da større hjul enn jeg klarer å lage i mitt tegneprogram..;) )

Ved gjester kan så bordet utvides, – eller flere bord kan settes til for å lage et ønsket langbord.  Dersom det lille bordet har fast plass i hverdagen og kun utvides ved gjester er det også mulig å ha lamper hengene over både bordet samt øya ute på gulvet.   (hemm hva har skjedd med lampene da, to har slanket seg ser jeg nå ho ho)

Langbordet ved gjester

Langbordet ved gjester

Sett fra stue vil kjøkkent kunne se slik ut;    Det gamle skapet vil nå bli blikkfanget når man kommer inn i rommet. (har dessverre ikke klart å visualisere det i tegneprogrammet…)Kjøkkenet fra stuen før og etter oppussing

En flyttbar øy gir plass til et langbord

Øy på hjul gjør plass til et langbord

Ved å lage en øy av to skuffeseksjoner på hjul kan de flyttes ved mange gjester.  Dersom de plasseres mot det nye vaskerommet vil de dermed kunne brukes som serveringsted ved gjester.  Det er selvfølgelig også mulig å plassere de enten i stuen eller i gangen.

Ny kanal til koketoppen legges langs taket og ut veggen over hjørneskapet.

Og vips, da er kundens plan for oppussing klar.  Familien kan nå vokse videre! Sofabenken kan romme både barn og barnebarn både til fest og hverdag.

Litt mer om sittebenker laget av kjøkkenmoduler kan du lese om HER.

Noen tanker om det å ha to spisebord kan du lese HER. En annen kunde som gjorde veggendringer for å få plass til spisebord kan du lese mer om HER og HER.   

Ta gjerne kontakt med meg dersom du trenger innspill til oppussing!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen