Langbordet ga utfordringer

Denne kunden trengte plass til et langbord ved mange gjester.  De var villige til å flytte dagens vaskerom for å utvide rommet.

Ønsket er et langbord

Dagens kjøkken har flere utfordringer når det gjelder ny planløsning av kjøkkenet. Slik ser det ut før oppussing;

Vaskerommet ble innlemmet i kjøkkenet

Her hvordan rommene ser ut fra fugleperspektiv i tegneprogrammet.  Samt hvor mye som kan åpnes opp. Den lille veggstumpen som ikke kan tas ned byr på utfordringer for ny planløsning;

Rommene før veggendringer

Utfordringer å plassere et langbord

Utfordringene i rommet er;

Utfordringene i rommet før veggendring

  1. Brysthøyden er for lav til å ha kjøkkenbenk langs vinduene. I dag har det ene vinduet en lavere benk, men det er ingen god løsning.
  2. Døråpningen inn til stuen kan kun utvides litt for ikke å ødelegge stuens planløsning.  Et langbord kan derfor ikke forlenges ut i stuen.
  3. En veggstump som må stå igjen ut i rommet gjør også rommet smalere og mindre fleksibelt med tanke på ny planløsning.
  4. Kunden er villige til å stenge døren her, men ettersom den fører ut til gangen vil det medføre lengre vei til kjøkkenet i hverdagen

I tillegg hadde kunden også et sterkt ønske om å få plass til to gamle skap i rommet; et rosemalt hjørneskap samt et utrolig flott, og ganske stort framskap ;

det gamle skapet måtte få plass på kjøkkenet etter oppussing

Vannet kunne flyttes

Heldigvis viste det seg at vannet «enkelt» kunne flyttes og ny kanal til ventilator kunne lages ut av vegg.   Koketopp og vasken kan da samles på den samme veggen etter veggendring;    Arbeidstrekanten, eller nærmere bestemt «arbeidsfirkanten» blir her kort, fin og rett.  Ved å sette en liten øy på gulvet (se ring på bildet) vil også arbeidssonen mellom koketoppen og vasken bli veldig fin og praktisk.

fin arbeidstrekant og arbeidssone etter oppussing

Plass til et lite spisebord i hverdagen

I hverdagen kan spisebordet være lite og bli plassert foran vinduene.  En sittebenk langs vindusveggen blir en koselig og praktisk plass.   Her sett fra gangen før veggendring.   Samt et forslag visualisert i mitt tegneprogram;

kjøkkenet sett fra gangen før og forslag etter veggendring

Den lille øya foreslås laget av to separate skuffeseksjoner plassert på hjul.  (og da større hjul enn jeg klarer å lage i mitt tegneprogram..;) )

Ved gjester kan så bordet utvides, – eller flere bord kan settes til for å lage et ønsket langbord.   Dersom det lille bordet har fast plass i hverdagen og kun utvides ved gjester er det også mulig å ha lamper hengene over både bordet samt øya ute på gulvet.

Langbordet ved gjester

Langbordet ved gjester

Sett fra stuen vil rommet kunne se slik ut;    Det gamle skapet vil nå bli blikkfanget når man kommer inn i rommet. (har dessverre ikke klart å visualisere det i tegneprogrammet…)Kjøkkenet fra stuen før og etter oppussing

En flyttbar øy gir plass til et langbord

Øy på hjul gjør plass til et langbord

Ved å lage en øy av to skuffeseksjoner på hjul kan de flyttes ved mange gjester.  Dersom de plasseres mot det nye vaskerommet vil de dermed kunne brukes som serveringsted ved gjester.  Det er selvfølgelig også mulig å plassere de enten i stuen eller i gangen.

Ny kanal til koketoppen legges langs taket og ut veggen over hjørneskapet.

Og vips, da er kundens plan for oppussing klar.  Familien kan nå vokse videre! Sofabenken kan romme både barn og barnebarn både til fest og hverdag.

Litt mer om sittebenker laget av kjøkkenmoduler kan du lese om HER.

En annen kunde som gjorde veggendringer for å få plass til spisebord kan du lese mer om HER og HER.

Dersom du lurer på hvor mye plass man bør beregne til et spisebord kan du lese om det HER.

Ta gjerne kontakt med meg dersom du trenger innspill til oppussing!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen