Veggen mellom stua og kjøkkenet ønskes fjernet

Denne kunden vurderte å fjerne veggen mellom stua og kjøkkenet og få plass til ett stort langbord ved mange gjester. Kjøkkenet trengtes også å bli byttet ut så de kontaktet meg for råd til hvordan utnytte rommene best mulig.

Dagens vegg hindrer langbord

I dag har de spisebord både på kjøkkenet og i stua, men har problemer med å  lage ett langbord ved mange gjester. Dagens døråpning med bue er for smal til å kunne få plass til et langbord.

Veggen med buen ønskes fjernet

Deres ønsker og behov var;

  • Dagens ventilator tilknyttet sentralanlegget er ødelagt så de var villige til å flytte plasseringen
  • Komfyren ønsket de erstattet med en koketopp og en ovn i høyskap dersom det er plass
  • Plassering av vannet ville de helst ikke endre på
  • Og det viktigste var å kunne ha et langbord til 10 – 12 personer
  • De så for seg å fjerne veggen og ha innredningen som en U på kjøkkenet med mulighet for å ha ett langbord gjennom hele rommet

Det første forslaget jeg tegnet til denne kunden i mitt tegneprogram var derfor en U-løsning hvor jeg plasserte inn dagens spisebord.

Spisebordet plassert viser at det tar for stor plass

Plassbehov spisebord

Ved å tegne inn spisebordet i rommet kunne de selv se hvor mye plass dette ville ta. Konklusjonen ble at spisebordet ikke kunne stå inne på selve kjøkkenet dersom de skulle kunne betjene kjøleskap og trekke ut stolene ved bordet. Denne løsningen ville også gi en stor ubrukt plass midt på gulvet som kanskje heller kunne brukes på en annen måte, f.eks til en kjøkkenøy.

Arbeidstrekanten viktig

I min gjennomgang til kunden gikk vi også gjennom arbeidstrekanten mellom vask, komfyr og kjøleskap. Vi diskuterte hvordan den kunne bli best mulig på de ulike forslagene jeg la frem.

Løsningen vi endte opp med var å flytte komfyren over til den andre veggen og ha en koketopp samt ovn i høyskap ved siden av.  Kjøleskapet ble så foreslått flyttet der komfyren sto.  På denne måten kommer kjøleskapet også nærmere spisebordet. Noe som kan være veldig så praktisk i hverdagen.

Forslag til ny arbeidstrekant

En kjøkkenøy istedenfor dagens spisebord vil bidra til;

  • En ekstra  arbeidsbenk i riktig arbeidshøyde
  • Mer oppbevaring i form av skuffer
  • Et fint sted å innta frokost eller sitte med PC arbeid
  • Et praktisk sted å servere mat

Vi diskuterte også om kjøkkenøya burde være på hjul. Dette vil gjøre det mulig å flytte den når plassen trengs til et ekstra langt spisebord.

Her er et bilde fra mitt tegneprogram som viser hvordan rommet kan bli med å fjerne veggen mellom stua og kjøkkenet. En stor blomst er satt inn på tegningen men en skjenk bygget av kjøkkenskap kan også være aktuelt dersom behov for ytterligere oppbevaring trengs.

Inntegnet forslag fjerning veggen mellom stue og kjøkken

Kunden lurte også på om det var smart å bytte ut dagens verandadør mot hagen med en skyvedør og store vindu, så derfor er dette også visualisert i tegneprogrammet.

Her er stua før veggen fjernes;

Stuen sett mot vegg før den eventuelt blir fjernet

Klar for å fjerne veggen mellom stua og kjøkkenet

Det er opp til snekkeren å vurdere hvor mye av veggen som kan åpnes opp og om det eventuelt må settes inn en drager. I mitt forslag har jeg tatt hensyn til dette og tegnet inn en vanlig takdrager.

Her er hvordan det kan se ut visualisert i mitt tegneprogram med nytt vindu og en skyvedør.

Slik kan det bli ved å fjerne veggen mellom stuen og kjøkkenet

Og lurer du på hvordan det faktisk ble etter oppussing?  Da kan du lese mer om løsningen hvor de endte opp med en sittebenk istedenfor kjøkkenøya HER.

En annen kunde som ønsket å fjerne veggen mellom stua og kjøkkenet for å få bedre plass til spisebord kan du lese om HER. En kunde som burde ha kjøkkenøya på hjul for å plass til spisebord kan du lese HER, og en kunde som heller ikke ville eller trengte to spisebord kan du lese om HER.

Håper du ble inspirert til selv å kun ha ett spisebord?  Kontakt meg gjerne dersom du trenger tips til hvordan du kan løse det hos deg.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen