Lekeplass eller soverom ved kjøkkenet?

Nok en gang bøyer jeg meg i støvet av flinke folk med ståpåvilje! Dette unge paret har kjøpt en skikkelig utfordring som det så fint heter. Her må det nemlig pusses opp! Masse. Så da er det jo greit med en plan først, – tenkte de helt sikkert da de kontaktet meg 😉

Dette paret har to små barn så de ville også tenke litt fremover. Diskusjonen ble derfor om de skal lage et eget lekerom ved siden av kjøkkenet, om det bare bør være en avsatt lekeplass i stua, eller om de også skulle tenke fremover og lage et soverom med en gang. Elle Melle, vegg eller ikke vegg?

Et mer åpent kjøkken ønskes

Her er leiligheten og kjøkkenet de ønsker å pusse opp. Bilder fra prospektet.Kjøkkenet fra prospektet før oppussing

Kjøkkenet får dagslys inn fra stuevinduene så litt av utfordringen min ble nettopp hvordan lage et ekstra rom dersom et kjøkken også skal få litt dagslys inn?  Verandadørens plassering må også tas hensyn til med tanke på innredningen av stuedelen.

Lekeplassen kan enkelt gjøres om til soverom

Her er mitt forslag til løsning slik at de kan ha lekeplass ved siden av kjøkkenet. Dersom de trenger et soverom senere trenger de kun å endre minimalt på kjøkkenet.

Ny plantegning for leiligheten med lekeplass ved kjøkkenet

Jeg har tegnet inn noen «spiler». Litt for å dele av sonene i allrommet men også for at TV kan kunne festes fra stuesiden og bokhylla kunne festes fra lekeplassen. Jeg har også tegnet inn noen spiler flere steder i rommet.  Meningen med spilene på TV var for å få gjennom mest mulig lys…

Ny planløsning for leiligheten

Her er planløsningen for leiligheten før og etter;  Badet utvides, vaskerommet får dør fra gangen for å gjøre kjøkkenet bedre, samt at det settes inn et kott i enden av stua.

Forslag til endring planløsning av leiligheten

På kjøkkenet er vannets plassering beholdt og de får en stor og praktisk kjøkkenøy ut mot stuedelen.  Sittebenken på lekeplassen blir praktisk til oppbevaring av leker. Og et koselig sted å lese eventyr kanskje.

Kjøkkenet får god arbeidstrekant (merket blått) og en god arbeidssone (merket grønn ring) ute på kjøkkenøya. Arbeidssone og god arbeidstrekant eller også kaldt arbeidsfirkant

Lekeplass eller soverom?

Og her kommer forslaget med vegger til soverom; Uten de store endringene kan de gjøre om lekeplassen til soverom.  Det ene høyskapet på kjøkkenet flyttes inn i soverommet, og spilene kan eventuelt settes utenpå den nye lettveggen i stua.

Lekerommet ved kjøkkenet omgjort til soverom

Det eneste som da trengs å endres på kjøkkenet i mine øyne er at barkrakken på enden ryker ut og en skuffeseksjon må settes inn på kjøkkensiden. Eventuelt kan dette settes inn fra starten, – dersom det holder med to barkrakker.

Her er lekeplassen og kjøkkenet sett fra to vinkler;Lekeplassen ved kjøkkenet i leiligheten

Og slik ser det ut fra de samme vinklene med vegger til et soverom;Lekerom ved kjøkkenet omgjort til soverom

Fra kjøkkenet har man full kontroll på småtassene når det ikke er vegg. Lekene er det lett å rydde bort.

Lekerommet sett fra kjøkkenet

Og sett fra samme vinkel med en vegg mot soverom;

lekerommet blir soverom med glassdør

Glassdør mellom rommene kan være praktisk for å få inn dagslys på kjøkkenet. Så lenge barna er små er det kanskje greit å ha litt «kontroll» med de inne på rommet gjennom glassdøra. Og senere kan jo den døra eventuelt byttes eller ha gardiner etc fra innsiden.

Planen for oppussing klar

Så nå kan det flinke paret fortsette med oppussingen av badet og resten av leiligheten, – og samtidig Elle-Melle mellom vegg eller ikke vegg på lekeplassen.

Her blir det mange timer med oppussing gjennom vinteren vil jeg tro. Men som min bror alltid sier når det kommer en utfordring, «Det er verdt det» 🙂  Dersom paret «står på» vil leiligheten blir tilpasset deres behov i lang tid fremover.

En annen kunde som endret vegger og rev et kott i sin leilighet kan du lese HER. En kunde som endret ALT i leiligheten kan du lese HER. HER kan du lese om en kunde som flyttet kjøkkenet inn i stua. Og HER kan du lese om ei hytte hvor kjøkkenet ble flyttet inn i et soverom. 

Kos deg på kjøkkenet!, som jeg pleier å si.  Kjøkkenet kalles jo Husets Hjerte <3

Birgit 🙂

Og PS:   Dersom du trenger hjelp til planlegging er det bare å ta kontakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen