Kjøkkenet flyttes i leiligheten

Kjøkkenet flyttes og resultatet ble en mye bedre planløsning! Denne kunden hadde kjøpt en stor toppleilighet de ville pusse opp før de flyttet inn. Spesielt kjøkkenet trengtes å byttes ut og de vurderte å flytte kjøkkenet i leiligheten. De var ikke helt fornøyd med selve planløsningen og tok kontakt med meg for å høre hva som kunne være mulig. De vurderte nemlig å flytte soverommet slik at de unngikk å få kveldssola inn der. Men hvor kunne kjøkkenet da flyttes?

Dagens kjøkken vurderes flyttet

I tillegg til at dette var en toppleilighet med «regler» for endringer ble min store utfordring 6 søyler som det måtte tas hensyn til. Søylene burde bli bedre skjult enn de var før oppussing. Mente nå jeg da… Slik så det gamle, ganske så slitne kjøkkenet ut. Hvor det før oppussingen er en søyle «kjekt» plassert 😉

Kjøkkenet som skal pusses opp og flyttes i leiligheten

Slik så hele leiligheten ut før «alle rom» ble flyttet på. Den nye planen er markert med blått;

Plantegning av dagens leilighet

Og her er den nye planen inntegnet i mitt tegneprogram. Søylene måtte jeg markere med rødt slik at jeg klarte å «holde tunga rett i munnen»… En bedre planløsning burde også ta hensyn til de to badenes plassering.

Mye å ta hensyn til når skal pusse opp en leilighet, her er bæresøyler vist

Planen for leiligheten ble da at kjøkkenet flyttes nærme det lille badet slik at det får tilgang til vann. Et kombinert kontor/gjesterom blir fint plassert innenfor kjøkkenet.

Kjøkkenet planlegges flyttet når leiligheten skal pusses opp

Det nye soverommet får tilgang til den lille balkongen med morgensol, og tilgang til badet gjennom en stor garderobe. Et eget vaskerom innenfor badet er også praktisk.

Plan i tegneprogammet for hele leiligheten

Stua blir nå på det gamle soverommet, og får utgang til verandaen med kveldssol og utsikt.

Hele leiligheten pusses opp med ny planløsning og kjøkkenet flyttes

Spisebordet får nå en bedre plassering enn tidligere, og kanskje kan de ha en peis og innebygget TV ved trappa? Da kan en av søylene skjules inn der…

Plan for stue og spisestue

Drømmen er en vinkjeller, men det er jo noe toppleiligheter sjelden har tilgang til 😉 Planen ble derfor et eget lite rom med skyvedører på kjøkkenet. Men se lenger ned, der ble resultatet enda bedre enn planen …

Plan for oppussing sett fra inngangen

Planen for oppussingen er klar

Og med planene i orden, tok det ikke lang tid før startskuddet gikk for oppussing, her er det gamle kjøkkenet revet.

Kjøkkenet er nå revet og klar for å flyttes

Og her rives et soverom slik at spisebordet får en fin plassering. Leiligheten får da også mer daglys og gjennomlysning fra vinduene.

Kjøkkenet rives og klar for oppussing

Kjøkkenet flyttes

Og vipps så har det nye kjøkkenet fått ny plassering og er nå en av de første tingene man ser når man kommer inn i leiligheten;

Kjøkkenet er det første man ser når kommer inn i leiligheten

Fra heisen og entréen kommer man nå inn i stue og spisestue. Og kan se bort mot kjøkkenet.

Kjøkkenet er flyttet til en bedre plassering i leiligheten

Slik så det ut før oppussing fra den samme vinkelen;

Kjøkkenet før oppussing

Kjøkkenet har fått en stor og fin kjøkkenøy med benkeventilator, og flere praktiske høyskap.

Kjøkkenet flyttes og planløsningen blir mye bedre

Istedenfor det planlagte kjølerommet til vin ble resultatet flere kjøleskap for vin isteden. Råstilig ikke sant? Glass kan faktisk fint oppbevares i skuffer som vist her.

Detaljer av det nye kjøkkenet som ble flyttet

Og dersom du lurer på hvor trappa midt i leiligheten ender, så kan jeg røpe at det er til takterrassen med en praktisk og veldig så fin vinterhage. Og med utsikt så langt øyet kan se….

Kjøkkenet med trapp opp til takterassen

Det er noe som sier meg at her kommer de til å kose seg masse i den nyoppussede leiligheten.

Her kan du se en video på Youtube av planen for oppussingen ;

En annen kunde som ville at badet og kjøkkenet skulle bytte plass i sin toppleilighet kan du lese om HER. HER kan du lese om et kjøkken som ble flyttet inn i stua.

HER kan du lese om en kunde hvor kjøkkenet ble større på bekostning av et kott. Og HER kan du lese om en leilighet som fikk ny planløsning hvor kjøkkenet fikk lekerom i nærheten.

Jeg har fortsatt stor glød for jobben min med å finne gode løsninger for kundene! Litt mer om hvordan og jeg ble omskolert fra økonom til interiørarkitekt kan du lese om HER 😉

Har prøvd meg på Reels på Instagram også; (er nok langt igjen til jeg kan kalle med Dronninga av Reels 😉

Birgit 🙂

2 hendelser på “Kjøkkenet flyttes i leiligheten”

  1. Du er helt rå Birgit!! Fantastisk planløsning! Bli kvitt søylene er så viktig – de blir irritasjons moment uansett hvordan man løser det så lenge de er synlige.
    Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen