Slik får de større kjøkken og peiskos i allrommet

Denne familien hadde et stort, lyst og fint kjøkken. De ønsket seg imidlertid mer benkeplass når de nå trengte å pusse opp kjøkkenet. På selve kjøkkenet ble en stor kjøkkenøy, eller rettere sagt en halvøy, løsningen for deres ønsker.

Ettersom de først skulle pusse opp var det imidlertid et par andre «grep» de også burde gjøre samtidig.

Rive vegg mellom kjøkken og stue?

Jeg synes alltid det er viktig å ikke bare se på selve kjøkkenet når noen skal pusse opp. Er det andre «udekkede» behov som det er lurt å løse samtidig?

Slik ser kjøkkenet ut i dag før oppussing. Koselig peis på kjøkkenet, men den var sjelden eller aldri i bruk.Peisen og pipa før utskifting til stålpie

De hadde også vurdert om de skulle åpne opp veggen og fjerne skyvedørene inn mot stua. Men istedenfor å åpne opp mer trengte de «egentlig» en TV stue til ungene viste det seg. Jeg ville derfor se om det gikk an å finne en løsning som dekket begge ønskene.

Det er ikke alltid jeg vil anbefale å rive vegger mellom kjøkken og stue. Det er jo veldig avhengig av hva man ønsker å «gjøre» i rommet eller rommene.

Egen TV stue til «gutta»

Her er dagens plantegning over huset. Mitt forslag ble at de setter opp en vegg som deler den store stua. Da kan ungene få egen TV stue innerst.

Kanskje kan skyvedørene de har i dag mellom kjøkken og stue gjenbrukes?Ny planløsning for kjøkkenet med peisovn med stålpipe

Videre foreslår jeg nemlig at de åpner opp veggen mellom kjøkken og stue. Hovedsakelig ettersom de da kan lage ett laaaaangt spisebord ved mange gjester.

Først når de får egen TV stue kan og bør de nemlig åpne opp mellom kjøkken og stue.

Veggen mellom kjøkken og stue fjernes

Ved å åpne opp veggen mellom kjøkken og stue og sette opp en vegg inn mot en ny TV stue vil huset fungere mye bedre for denne familien med tenåringer i huset.

Forslag til ny planløsning etter oppussing av kjøkken

Ved å lage en halvøy blir det nye kjøkkenet mer praktisk. Det får mer benkeplass og en fin, kort og rett arbeidstrekant. (dvs avstanden mellom vask, koketopp, ovn og kjøleskap).  Her blir det faktisk en arbeidsfirkant ettersom komfyren er splittet opp i ovn og koketopp 😉

Arbeidstrekant, arbeidsfirkanten blir fin på det nye kjøkkenet

Peisovn med stålpipe

Den lille kjøkkenpeisen foreslår jeg at de river og heller at de setter inn en ny peisovn med stålpipe. Da kan de se peisen fra flere sider, både fra kjøkkenet og fra stua. Og ikke minst blir peisovnen det første man ser når man kommer inn fra entréen.

Stålpipe og peisovn blir fint blikkfang fra entreen

Dagens pipe kan de beholde, – de har nemlig en fin vedovn i dag som nå blir inne på TV stua.  Da kan den brukes og gi kos på TV stua også.

På kjøkkenet er selve pipa, så denne foreslår jeg at de skjuler med et fiktivt skap. Det er nemlig viktig at pipa kan inspiseres for eventuelle sprekker på minst to sider. Her er det ulike regler for ulike piper og faktisk for hver kommune har jeg fått høre. Så her må de få inn ekspertisen for å høre hvilke muligheter de har for å «dekke» pipa.

Høyskap som skjuler pipa

Slik vil det nå kunne se ut fra spisebordet etter oppussing; Pipa og gammel peis gir plass til flere høyskap på kjøkkenet

På denne måten får de oppfylt sine tre ønsker;

  • Mer benkeplass og høyskap på det nye kjøkkenet
  • Egen TV stue til ungdommen
  • Plass til et laaangt spisebord ved mange gjester

Peisovn på kjøkkenet synes fra tre sider

I tillegg får de altså peiskos både her og der … 😉

Andre kunder som ønsket peiskos kan du lese om HER, HER eller HER.

Litt om meg og hva jeg kan hjelpe deg med kan du lese om HER.  Hyggelig om du tar kontakt 🙂

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen