Slik fikk de lyset inn på kjøkkenet

Denne kunden hadde bestemt seg for at; «Jo, veggen rives mellom kjøkken og stue! NÅ ville de se lyset!»  Vel, det med lyset er kanskje mine ord da, – men et lyst kjøkken fikk de jammen meg.

De tok kontakt for å få den mest optimale planløsningen for kjøkkenet. Hvordan skulle de gjøre det var spørsmålet til meg?

Nå ville de rive veggen for å slippe lyset inn på kjøkkenet

Her er veggen de nå hadde bestemt seg for å fjerne.Veggen mellom kjøkken og stue må bort

Og her er selve kjøkkenet. Et koselig kjøkken, som faktisk ble bygget av et snekkerfirma, og fortsatt i ganske god stand. Men nå ville de ha kun ett spisebord og heller ha et bord de kunne utvide med flere gjester. Blant annet.Kjøkkenet før oppussing

Kjøkkenet før oppussing og før veggen rives

Som alltid starter jeg med å tegne inn rommet i mitt tegneprogram. Vannets plassering lar jeg alltid stå igjen på samme sted for å redusere kostnadene. Kun i nødstilfeller trengs og synes jeg vannet bør flyttes ..

Døren inn til vaskerommet kunne de stenge ettersom de også hadde en annen inngang der. Bra, det gir jo flere muligheter i rommet.Rommet før veggen rives

Med veggen mot stua fjernet og døren mot vaskerommet tettet kan jeg så starte med å se på mulige løsninger slik at den såkalte arbeidstrekanten blir optimal.

For å få større arbeidssoner og benkeplass mellom vask og koketopp ser jeg så på mulige steder høyskap og koketopp kan plasseres.

På denne måten kan jeg finne flere løsninger slik at kunden selv kan vurdere fordeler og ulemper med de ulike alternativene. F.eks må de vurdere om det er greit å stå med ryggen mot spisebordet eller om de MÅ ha koketoppen f.eks på en øy.    Litt mer om arbeidstrekanten kan du lese om HER.

Ny peis ønskes

De vurderte også å rive den gamle peisen og sette inn en ny. Her måtte de, og jeg, ergo også tenke på hvor langt ut i rommet den eventuelt kan gå slik at de får muligheten for å tekker ut et langbord forbi peisen.  Merket med rødt.

Her er to alternative løsninger; 

Ny peis hvordan lage

Det andre alternativet er å ha halvøya den andre veien.  Da blir det også større plass til å dra ut spisebordet mot øya.

Alternativ løsning for kjøkkenet

Med den siste løsningen vil det kunne se slik ut når man kommer inn i rommet. Vasken og høyskapene blir kanskje litt vel synlige var mitt spørsmål til kunden.  Så her kunne de velge løsning, hver med sine fordeler og ulemper som sagt.

Førsteinntrykk denne løsning

Den valgte løsningen ser tilslutt slik ut i tegneprogrammet;   Da blir det også mer åpent ettersom høyskapene ikke er noe av det første man ser.

veggen rives, Plan for oppussing kjøkken med halvøy

Litt mer om førsteinntrykk kan du lese om HER.

Veggen rives

Og pang, der gikk startskuddet for oppussingen 😉  Veggen er borte og kjøkkenet delvis på plass.  Og peisinnsatsen klar for montering.

Kjøkken under oppussing

Den nye peisen med innsyn fra to sider ble ganske så lekker synes jeg. Ny peis på kjøkkenet

Høyskap og hjørneløsning

Og her noen detaljer fra det nye kjøkkenet;Nytt kjøkken med smarte detaljer

Rommet før og etter at veggen rives

Her synes det ganske så godt hvordan lyset har kommet inn i kjøkkenet, er du ikke enig? Litt juks ettersom det er kveld og dag da men hi hi 😉

Kjøkkenet før og etter at veggen mellom kjøkken og stue rives

Og til slutt her kommer planen i tegneprogrammet samt et bilde fra virkeligheten som det vel heter.

Plan oppussing kjøkken

Lyset kom inn da veggen på kjøkkenet ble fjernet

Andre kunder som også fjernet veggen kan du lese om HER, HER og HER

Veggen rives på kjøkkenet og fikk lyset inn

Det er noe som sier meg at denne familien kommer til å kose seg masse på det nye kjøkkenet hvor de også kan gå rett ut i hagen.  Her ser jeg i allefall en på gulvet som allerede storkoser seg 🙂

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen