Svenneprøven ryker ut!

Veggen fjernes

Svenneprøve i møbelsnekring eller ei, dette engang så flotte 80-talls kjøkkenet har gjort nytta si og vel så det. Eierne mente at NÅ er det på tide å oppgradere kjøkkenet. Drømmen er et mer åpent og ikke minst praktisk kjøkken. Et kjøkken med masse benkeplass! De ser derfor for seg at veggen fjernes mellom kjøkken og stue.

Her er veggen de ønsker å fjerne;

veggen før fjernet mellom stue og kjøkken

Og her er selve kjøkkenet som sårt trenger en oppussing.  De fleste skuffer har nå «takket for seg» så det begynner å haste litt med å pusse opp. Selv bikkja ser misfornøyd ut med kjøkkenet mente eieren da hun sendte meg bildet 😉

Kjøkken pusses opp

Veggen fjernes mellom kjøkken og stue

Som hos mange andre ser de for seg å åpne opp kjøkkenet ved at veggen mellom kjøkken og stue fjernes. På ønskelista står mer benkeplass, samt barkrakker på en øy eller en sittebenk. De så også for seg en «peis» eller gasspeis av noe slag.

I tegneprogrammet begynte jeg som alltid med å tegne opp rommet uten vegg. Jeg prøver alltid å beholde vannets plassering dersom det er mulig, så her er allerede vask og oppvaskmaskin puttet inn i tegneprogrammet.  Så da ser rommet slik ut så langt;

Rommet med vannets plassering inntegnet

Den beste plasseringen for kjøleskapet er på veggen nærmest spisebordet, – for hvem har ikke glemt noe i kjøleskapet når man omsider får satt seg ned ved spisebordet…?  Høyskap vil også bli mest mulig skjult fra stua dersom de settes på denne veggen.

Ovn ønsker de, som de fleste andre, å plassere opp i et høyskap.

Da er det kun koketoppen igjen som må plasseres. Her er det flere muligheter, i allefall tre mulige steder som kan egne seg for koketoppen; vist i bildet under. Alternative steder for plassering av koketopp

Arbeidstrekanten, dvs arbeidsfirkanten mellom kjøleskap, ovn, vask og koketopp er markert med blå streker mens arbeidsonen(e) er markert med grønne ringer.

Alle tre alternativene har korte, rette og fine arbeidsfirkanter. Så da kan kunden velge hvilken løsning de liker best.

Det beste valget er litt avhengig av hva de ser som fordeler og ulemper. Vil de vil stå med koketoppen ved veggen med da med ryggen til, vil de ha benkeventilator i koketoppen og kunne se ut av vindu, eller vil de stå med ansiktet ut mot spiseplassen og ha koketoppen på halvøya, – og miste et egnet sted for servering? Osv.  Her må fordelene og ulempene veies opp mot hverandre.

Halvøya blir fin arbeidssone

Den beste løsningen for denne familien fant de ut var den hvor de fikk koketoppen på samme veggen som vasken. Da blir øya mer egnet både til å lage og til å servere mat, – også fra begge sider av halvøya.

Veggen mellom kjøkken og stue fjernes

De ønsket seg en «varmekilde» på kjøkkenet så her har jeg tegnet inn en Biopeis som kan henges på vegg. Ulike regler finnes for disse «peisene» så her må det sjekkes litt mer, f.eks om det burde være en steinplate som kjøkkenbenk.

Åpen løsning når veggen borte

Slik blir altså planene for denne familien, her med bilder «før» og forslaget i tegneprogrammet til «etter» oppussingen hvor veggen fjernes mellom stue og kjøkken.

Kjøkkenet hvor veggen fjernes

Da har de planene klare og kan sette i gang med veggendringene. De kan nå gå til en kjøkkenforhandler for å få tegnet inn kjøkkenet i detalj, – og forhåpentligvis kan familien snart samles i det nye kjøkkenet.

Eieren mente forøvrig at hun egentlig ikke skjønner at hun har klart å lage så mye mat der med så lite benkeplass. Men nå kan de snart kooose seg på kjøkkenet 😉

Litt om førsteinntrykk og planløsning kan du lese om HER.  En kunde som også åpnet opp mellom kjøkken og spisestue kan du lese HER

HER kan du lese mer om en kunde hvor benkeventilator ble løsningen. Litt om arbeidstrekanter/-firkanter kan du lese om HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen