Bad og kjøkken bytter plass

Her blir det total oppussing av leiligheten. Denne kunden ønsker nemlig å flytte kjøkkenet til der badet er idag. De ser for seg et åpent kjøkken mot stua, – og mot den fine utsikten.

Flytte kjøkkenet

Her er plantegningen av leiligheten før oppussingen. Både badet og kjøkkenet er store rom, men ligger på feil sted fant de ut da de kjøpte leiligheten. De ønsker rett og slett å ha kjøkkenet nærmere stua.

Plantegning leilighet før oppussing og bad og kjøkken bytter plass

På ønskelista står;

  • Stort og praktisk kjøkken i åpen løsning i stua
  • Stort og praktisk bad med badekar
  • Et praktisk vaskerom
  • Bedre og større garderobe i gangen
  • OG ikke nok med det;  de ønsker seg også en TV stue

Her måtte jeg tenke så det knaket. For hvordan kunne jeg gjøre det rimeligst mulig slik at både bad, vaskerom og kjøkken får tilgang til vann og avløp…

Ny planløsning hvor kjøkkenet flyttes

TV stua bør de ha med vinduer så den passer fint der dagens spisestue er. Dagens lille garderobe kan snus slik at den blir større. Da er det mulig å ha et stort bad der dagens kjøkken er.

Vaskerom, dvs vaskemaskin, tørketrommel, strykebrett, støvsuger etc kan skjules bak skyvedører på badet, da utnyttes plassen bedre enn et eget rom. På denne måten får de både dusj og badekar på det nye badet.Kjøkkenet ønskes flyttet til badet

Sjakten i midten av leiligheten gir tilgang til både vann, avløp og ventilasjon så det var litt viktig å samle flest mulig mot denne veggen. Da blir det minst rørleggerarbeid 😉

Vann og avløp må samles mot sjakten i leiligheten

På det nye kjøkkenet kan det nå bli plass til minst 4 praktiske høyskap dersom de ønsker. Kjøkkenet får i tillegg gode arbeidssoner og en fin halvøy.

Praktisk kjøkken når det har fått byttet plass med badet

«Kokken» kan stå sidelengs mot barkrakkene og til stuedelen. De kan bruke en benkeventilator hvor ventilatoren er integrert i koketoppen eller velge en fin hette over koketoppen dersom de heller foretrekker dette.

Kjøkken med praktisk øy

Kjøkkenøya blir dermed praktisk både til matservering, kjappe måltider og til lekser eller PC bruk.  I tillegg deler den kjøkkenet opp i en egen sone.

Her er veggen i dag som skal rives mellom stue og dagens bad.  Og hvor da kjøkkenet flyttes;

Dagens vegg mot badet som skal bli kjøkken

Og slik ser forslaget for nytt kjøkken i allrommet ut i tegneprogrammet;

Kjøkkenet har byttet plass med badet

Jeg synes ofte «bare en vegg» ut i rommet ser så stusselig ut så her ble forslaget å få inn noen spiler som gjør det litt mer spennende.

Slik vil det se ut når man kommer inn i stua;Spilevegg som levegg mellom kjøkken og stue

Og her en oversikt over den nye planløsningen.  Kjøkken og bad er nå klare for å bytte plass!

Bad og kjøkken bytter plass og gir stort allrom

På denne måten får de alle sine ønsker oppfylt for den nye leiligheten.  Kjøkkenet er lyst og de har nå utsikt.  Og et praktisk vaskerom er skjult bak skyvedører.  

Kjøkkenet åpent inn til stue

 

 

Så da er det bare for dette unge, flinke paret å brette opp armene og sette i gang den store oppussingen! Her skal de også bytte verandadører, sette inn ny peis osv. Gleder meg stort til å se resultatet etter oppussing.

Og har du lyst til å se en video fra tegneprogrammet kan du se HER.  

Kunder som også valgte å gjøre store endringer i leiligheten kan du lese om  HER,  HER eller HER. 

Ta gjerne kontakt!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen