Sittebenk med flere fordeler

En sittebenk på kjøkkenet laget av kjøkkenmoduler er både praktisk og fint! Det er plassbesparende ettersom benken tar mindre plass en stoler man må dra ut og inn. Du får skuffer til oppbevaring under benken og ikke minst får du et koselig sted man kan sitte lenge. Modulene for benk er fine å bruke både på kjøkkenet og i stua. Faktisk også i gangen.

Praktisk sittebenk av kjøkkenmoduler

Modulene med skuffer finnes i flere ulike bredder så det er lett å skreddersy etter behov. Dersom du har et åpent kjøkken mot stua, eller allrom som det også kalles, er det både praktisk og fint å ha benk som en forlengelse av kjøkkenet. Sittebenken får samme dybde som resten av kjøkkenet, ca 60 cm, og gir fin plass til gode ryggputer. En hel tilpasset madrass eller skumgummi er fin som pute å sitte på.  Her noen bilder fra mitt tegneprogram;

Sittebenk er praktisk som en forlengelse mellom kjøkken og stue

En benk av kjøkkenmoduler fungerer fint sammen med et vanlig spisebord. Normal sittehøyde er ca 45 cm på spisestoler og det samme blir det på en sittebenk, selv om dette varierer litt hos de ulike kjøkkenforhandlerne. De ulike kjøkkenleverandørene har også noe ulike høyde på sokkelen.

Litt mer av forslaget til ny planløsning hos denne kunden fra bildet over kan du lese om HER.

Det er praktisk med benk dersom det er lite plass igjen i rommet til spisebord og stoler.

Sittebenk kan lages av kjøkkenskuffer

Flyttbar sittebenk med hjul

Det er også mulig å ha hjul på sittebenken istedenfor sokkel dersom man ønsker å kunne flytte benken. Da monterer man hjul på en plate under skuffene istedenfor sokkelbein.  Hjul får man kjøpt flere steder, ikke bare hos kjøkkenforhandlerne.

Sittebenk på hjul gir fleksibilitet

Det er også mulig å ha en benk på begge sider av rommet. Da må man bare passe på at bordet er tilpasset slik at man har passe avstand på hver side til benken. På den ene benken har jeg dermed anbefalt hjul, – som kan være en løsning dersom de ønsker å være litt mer fleksible. Beina på bordet kan også spille en rolle, pass på at det er lett å komme inn og ut av sofaene.

Sittebenk på begge sider av bordet

En sofabenk kan også fungere fint dersom rommet er smalt.  Her en koselig TV krok på kjøkkenet hvor en liten puff på hjul kan fungere som en kombinasjon av bord, fotskammel og oppbevaring.

En sittebenk gir fin tv krok dersom rommet er smalt

Kosekrok på kjøkkenet med sittebenk

Her kommer et bilde fra kunde som har fått montert sin sittebenk.

Sittebenk laget av kjøkkenskuffer

Litt mer om denne kundens planer kan du lese om HER.

Det er selvfølgelig også mulig å tilpasse en kjøkkensofa dersom rommet allerede har en krok.  Her går vinduet helt ned til gulvet så da kan en liten hylle være løsningen for å ramme inn benken. Nå får kunden en koselig krok og litt bedre plass bort til kjøkkenøya med barkrakkene.

Sofabenk av kjøkkenskuffer på kjøkkenet

Og har du lyst på en lang sofa på hytta kan du kanskje gjøre noe ala dette;

Forslag til veggendring og oppsussing hyttekjøkken

Mer om denne hytta kan du lese om HER

Og HER eller HER kan du lese om kunder hvor de også endte opp med en benk av kjøkkenskuffer. Dersom du søker på «sittebenk» i søkefeltet får du opp alle blogger som har fått inntegnet en sittebenk.  Det er visst flere enn jeg trodde. Det virker nemlig som om jeg tegner inn en benk til alle mine kunder.

Ja jeg er litt opphengt i disse sittebenkene, innrømmer det 😉

Dersom du trenger hjelp til å utforme og visualiser en sittebenk kontakt meg gjerne.  HER kan du lese litt hva jeg ellers kan hjelpe deg med.

Birgit 🙂

1 hendelser på “Sittebenk med flere fordeler”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen