Åpner opp hytta for utsikt og sol

Her er det oppussing av hyttekjøkken på «gæng».  Hele hytta trenger sårt en oppussing, – spesielt det lille kjøkkenet hvor hvitevarer holder på å «takke for seg».  Men hvordan vil den kunne se ut dersom veggen mellom stue og kjøkken rives?

Veggen mellom stue og hyttekjøkken ønskes åpnet opp

Det gamle kjøkkenet er lite og trangt, og gir ikke mye arbeidsplass eller arbeidslyst for kreative kokker.

Det trange hyttekjøkkenet før oppussing

Nye vinduer gir bedre utsikt

Vinduene i stua er plassert såpass høyt at det er vanskelig å se den flotte utsikten.  Veggen er dårlig isolert og det trekker fra vinduene.  Veggen mot kjøkkenet hindrer kontakten mellom «kokken» og resten av hyttefolket og vurderes derfor fjernet.  Peisen er åpen så den «sluker ved» og gir lite varme så vurderes byttet.

Veggen mellom stue og hyttekjøkkenet ble revet

Peisen og stua på hytta før oppussing

Lysere stue med veggendring

Her er forslaget i mitt tegneprogram hvor vinduene er byttet i noen litt større slik at man lettere ser utsikten og får mer lys og sol inn.

En sittebenk av kjøkkenskuffer langs veggen gir både en fin sitteplass og ekstra oppbevaring under setene.  Perfekt til oppbevaring av kortspill og annet kos som hører hytter til 🙂

Det åpne kjøkkenet gir nå fin kontakt mellom stuedelen og kjøkkenet. Både fra sittebenken og sofadelen er det nå perfekt utsikt til den nye peisen og til den flotte utsikten.

Veggendring mellom stue og hyttekjøkken gir luftigere hytte

Veggen mellom stue og kjøkken er åpnet opp og en stor øy vil gjøre arbeidsonen betraktelig bedre, i tillegg til mer oppbevaring.  Vann og plassering av ventilasjon er plassert på samme sted men ovnen foreslås løftet opp i et høyskap.

Taket foreslås lysnet, veggene malt i en varm gråfarge og gulvet bør byttes og gulvet rettes og isoleres.

Sofa og lettere møbler i grå «anonym» farge gir rom for variasjon i puter og farger etter sesong og mote både i sofa og på sittebenken.

Oppussing hyttekjøkken

Hytta oppusset og lysere

Her vil det kunne bli mange koselige hytteturer fremover 🙂  Og ikke minst hyttekontor….

Du kan lese mer om sittebenker HER.  En kunde som flyttet kjøkkenet inn i soverommet på hytta, åpnet opp og monterte et sort kjøkken kan du lese om HER.  

HER kan du lese mer om ei sommerhytte som fikk «nytt» kjøkken ved å pusse opp et gammelt.  HER kan du lese om ei sommerhytte som fikk nytt kjøkken i nydelig farge.

Ta gjerne kontakt på telefon 95 22 77 99 eller  send meg en mail på birgit@birgitsolbakken.no dersom du lurer på hvordan din hytte vil kunne se ut med endringer på vegger, vindu o.l.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen