Kjøkkenet med skille mot entré

Denne kunden tok kontakt med meg da de ønsket å pusse opp kjøkkenet. De klarte ikke å finne en god løsning uten hjelp. Joda det hadde de nok klart, – men ekstra gøy for meg å få et oppdrag med utfordringer som trapp, lav brysthøyde på vinduet, varmtvannstank osv 😉 På toppen av ønskelista sto et mer funksjonelt kjøkken, og de ønsket også forslag til farger og en mer helhetlig løsning mot stue. Spennende tenkte jeg og satte i gang med å finne en løsning de kunne være fornøyd med.

Før oppussing ser kjøkkenet slik ut, dette er bilder fra prospektet da de kjøpte huset.

Plantegning og bilder av kjøkkenet før oppussing

Her kommer bilder fra entréen hvor man da kommer ganske så rett inn på kjøkkenet.

Gangen før oppussing

Det første jeg pleier å gjøre er å tegne opp rommet eller rommene i mitt tegneprogram, og slik ser det altså ut;

I min innledende «drodling» rundt muligheter ville jeg prøve å finne mer plass til flere skap på kjøkkenet og gjerne mer plass til garderobe i entréen. Er det mulig å stenge døren under trappa inn til soverommet, vil kjøkkenet bli bedre av det? Kan de ha en halvøy med barstoler for raske måltider? I dag har de et lite spisebord på kjøkkenet men de spiser stort sett i stua.

Slik ser det ut fra stue og inn mot kjøkkenet og trappen der. Samt møbleringen i stue 😉

Stue med spisebord før oppussing

Kunden fikk noen alternativ de kunne vurdere. Den optimale løsningen ble med arbeidsbenk som en halvøy og noen spiler for å markere entréen. Ettersom brysthøyden på vinduet er såpass lavt er det ingen god løsning å flytte verken koketopp eller vask dit. Benken foran vindu kan fortsatt være en fin arbeidssone når mat skal lages.

Skille mot entré. Forslag til oppussing kjøkken med trapp

Planløsning kjøkken

De beholder dør inn til soverommet og setter opp flere høyskap på veggen mot soverommene ut mot stue. Da kan de også bruke ett av skapene til garderobeskap. Den største endringen er vel at de nå er klar for å spise ute i stua og kun ha ett spisebord.

Her er løsningen for kjøkkenet vist fra to ulike vinkler. Ovn kan med hell plasseres i et høyskap ved vinduet, – selv om det er litt trangt ved trapp. Kjøleskap derimot havner ute blant de andre høyskapene i stua… Jeg ser at benkeplata også går nede i vindusbrønnen, ups, her har ikke tegneprogrammet vært helt grei…. ei bedre trapp nektet tegneprogrammet også å vise ..;)

Ovn får en fin frastillingsplass ved siden av ved vinduet. Ettersom kjøleskapet nå kan plasseres lenger unna er det greit å kunne ha en arbeidsbenk mot entréen slik at det kan bli en frastillingsplass for kjøleskapet. I tillegg til at det blir en ekstra arbeidsone. Mellom vask og koketopp er det liten arbeidsplass så fint at det nå kan bli plass på begge sider til kokkelering.

Forslag til oppussing kjøkken og gang

Skille mot entré

For å lage et litt mer markert skille kan det lages en spilevegg mellom kjøkken og entré. Denne slipper inn lys til entréen men lager samtidig et naturlig skille.

Forslag oppussin kjøkken med spilevegg mot gang

Dagens høyskap i entréen kan med hell plasseres sammen med kjøleskap på veggen mot soverommet. Da blir det mer «luft» i entréen. Sko og diverse jakker brukt i hverdagen får fint plass på kroker på veggen. Skoskap er som regel grunne og kan med hell også oppbevare luer, votter etc og ikke bare sko.

Forslag oppussing gang og kjøkken

Fra inngangen føles nå entréen bredere. Og høyskapene innerst vil erstatte buen inn til stue.

Entréen blir mer luftig dersom garderobeskapet plasseres på veggen inn mot soverommene.

Møblering stue

TV bør fortsatt plasseres på veggen ved peisovnen fant vi ut, selv om det gjør at spisebordet blir litt langt unna kjøkkenet.

Forslaget til endringer i stua er at de bytter ut sofaen til en stor treseter og heller har noen lette, men gode stoler de kan flytte rundt.

Her kommer to ulike forslag, det første med en liten lesekrok i vindushjørnet. Stolene kan eventuelt lett flyttes bort til sofaen. Puffene kan også være fine å benytte ved mange gjester.

Lesekrok i hjørnet?

Møblering stue med lesekrok og bokhylle

Møblering stue med leskrok og bokhylle

En bokhylle lager et fint skille mot spisebordet.

Lesekrok  med bokhylle i stua lager skille mot spisebordet

Vitrineskap i hjørnet?

Det andre alternativet har kun en bokhylle og vitrineskap i kroken.

Forslag til møblering stue med spisebord

Stue sett mot kjøkken

Fargesetting

Denne familien hadde mange fine malerier de burde fremheve. Tepper og møbler vil kunne komme godt fram med en litt mørk farge på veggene, f.eks i grønt, beige eller blått som vist i bildene ovenfor.

Stue med farger som fremhever maleriene

Med dette har nå kunden en plan for oppussingen 🙂

Andre kunder som også hadde en «utfordring» med trapp på kjøkkenet kan du lese om HER eller HER. Andre som også trengte en liten endring av entréen kan du lese om HER, HER eller HER. Litt om maleri og veggfarger kan du lese om HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen