Når et maleri legger føringen for fargene

Bilder på veggene er ofte den siste prikken over «i-en».  Mange velger bilder etter at de har malt ferdig.  Men hva om man tenker motsatt?

Maleriet ble utgangspunktet for fargevalgene

Denne kunden hadde arvet et stort, fint maleri og ønsket å finne en plass til det i sitt nye hus.
Foto av maleriet hos kunden

Maleriet var såpass stort at det kun var to av veggene i huset som kunne egne seg; det ene i spisestuen.  Ja så hvorfor ikke der?  For at kunden bedre skulle se hvordan det passet inn tok jeg foto av maleriet og fikk bildet inn i tegneprogrammet mitt.

Maleriet vist i tegneprogrammet

Vel inne i tegneprogrammet var det lettere for både meg, og kunden, å se for seg hvordan stua ville bli med dette maleriet på veggene. Det ble også lettere å se farger som ville passe i resten av spisestua.

Veggfargen ble plukket ut etter nyansene i bildet

Bildet la dermed føringen for resten av stua både fargemessig, og kan også si stilmessig.

Her hvordan det ser ut på veggen i tegneprogrammet. Jeg har også gjort et forsøk på å tegne inn spisestuemøblene kunden hadde kjøpt inn.

Bilde av maleriet i tegneprogrammet
Her kommer to bilder ; det første fra tegneprogrammet og det andre fra den ferdige stua hos kunden;bilde av maleriet hos kunden samt tegneprogram

Om det ikke blir helt nøyaktig likt så kan det i allefall gi et inntrykk av hvordan en farge kan bli i virkeligheten, – uten å måtte prøvemale.  Veldig betryggende både for kundene og ikke minst meg…

HER kan du lese om en kunde som også hadde et maleri som jeg tok foto av og puttet inn i tegneprogrammet.  Du kan se hvordan maleriet forandrer seg med de ulike veggfargene. Og HER og HER kan du lese mer om kunder hvor fargevalget også var viktig.  

Og har du ikke et maleri eller andre bilder som bør og må legge føringen for fargene på veggene, kan du jo velge og vrake i alle farger.  Kanskje kan et tips være å velge en farge på veggen som er litt «ish», dvs at du ikke helt klarer å si hvilken farge det er, må du beskrive fargen f.eks som grønn-blå-grå-ish osv mener jeg alle farger passer til 😉  Ta en titt på Jotuns fargekart .  

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen