Er løsningen å rive veggen inn til stua ?

Kunden vurderte å rive veggen inn til stua, men de ville finne den beste løsningen totalt sett før de satte i gang.  Derfor tok de kontakt med meg.

De hadde en stor, lys og ganske nyoppusset stue. Kjøkkenet derimot var ganske lite. I allefall når tre unger er ivrige etter å få hjelpe til med å lage mat 🙂

Rive veggen inn til stua ?

Her er kjøkkenet før oppussing;Kjøkkenet før oppussing

I stua hadde de åpnet opp i taket slik at rommet ble luftig og fint;

Kjøkkenet med vegg før oppussing

Jeg valgte først å se på alternativer for å rive veggen mellom kjøkken og stue. Her er et forslag hvor de beholder vannets plassering ute på en øy, og har tilgang til øya fra begge sider med barkakker.

En løsning er å rive vegg inn mot stua

Og dersom de også flytter vannet og vasken over på den andre siden av halvøy blir det en bedre løsning;  arbeidssona mellom vask og koketopp er da på samme side og man slipper å forflytte seg. Spesielt bra her som det er små unger som kan løpe mellom beina på foreldre som f.eks prøver å helle av vannet på potetkjelen…  I tillegg blir øya også mer anvendelig til baking, servering etc uten en vask.  Badet ligger i direkte tilknytning til kjøkkenet så her er det en perfekt løsning å flytte vannet.

Rive vegg mellom kjøkken og stue samt flytte vasken

Jeg valgte også å se på løsninger hvor de kunne beholde veggen;

Åpne opp vegg inn mot stue?

Her et forslag som dekket alle deres behov med mer benkeplass osv, men hvor de slipper å endre på gulvet og taket. Jeg har for øvrig tegnet inn forslaget hvor taket er åpnet opp også på kjøkkenet.

Forslag B med åpning inn mot kjøkkenet

Her får de tilsvarende løsning som i første forslag langs veggene.  Arbeidstrekanten, dvs her en firkant mellom koketopp, vask, kjøleskap og ovn blir perfekt og samlet. Markert med blå streker.  Dersom de åpner opp taket får de også plass til ekstra overskap 😉

Arbeidstrekanten på det nye kjøkkenet

Arbeidssona mellom koketopp og vask er markert med grønn ring. Øya kan i tillegg også brukes som arbeidssone.

Her kommer forslaget sett fra stua. Hvor åpningen i veggen gir god kontakt mellom kjøkken og stue selv om det også er skjermet.

istedenfor å rive veggen inn mot stua ble veggen åpnet litt opp

Utenfor kjøkkenet kan de så få en koselig sitteplass med sittebenk laget av kjøkkenskuffer.  Perfekt for små unger. Skuffene er fine til oppbevaring av leker, tegnesaker etc.   Og det er lett å dra en stol bort til «luka» for å kokkelere også fra stuesiden.

rive vegg inn mot stua eller åpne opp

Dette forslaget omfatter også at de flytter verandadøra til den andre enden av stua.  Dette også for at terrassen blir mer perfekt. Og igjen bedre for helheten de var ute etter.

Nå har de i allefall to litt ulike forslag å ta stilling til.  Det blir spennende å se hvordan de velger å løse oppussingen slik at ungene også får hjulpet til med å lage mat og bake 🙂

HER kan du lese litt mer om sittebenker. Og HER kan du lese litt mer om arbeidstrekanten.

Et lite tips på tampen; dersom du søker på «veggendring» i søkefeltet på websiden får du opp alle bloggene jeg har laget hvor en vegg er endret, flyttet etc.  Går dessverre kun fra PC har jeg funnet ut.

Det finnes også kategorier som «Gjenbruk», «Fargevalg», «Tips & råd» å søke på i tillegg til alle «kundeeksempler» etc.  Det skal også gå an å skrive et valgt ord og blogger som eventuelt inneholder dette kommer opp.

Håper du finner inspirasjon til å sette i gang med oppussingen selv!  Og står du fast og trenger litt hjelp blir jeg glad om du kontakter meg!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen