Veggendring fikk lyset inn

Hva kan gjøres dersom man ønsker å åpne opp mellom kjøkken og stue for å få mer lys gjennom leiligheten,  men gangen er i veien?  Hva da med skap og oppbevaring?

Denne kunden ønsker å åpne opp, men samtidig beholde skapplass.  De ønsker seg sågar mer plass til oppbevaring enn de har i dag.  «Er det i det hele tatt mulig å få til en løsning da??», tenkte jeg da de kontaktet meg.

Gangen i veien

Kjøkkenet viste seg å være stort med god plass til spisebord.  Ettersom de så for seg å endre på vegger hadde de også ønske om å legge nytt gulv i hele leiligheten. Kjøkkenet ønsket de også å bytte ettersom det var mer slitt enn det så ut til.  Ønsket om å få farge på veggene var også stort. De var så absolutt ferdig med hvite vegger!

Slik ser det ut før oppussing; Kjøkkenet fra ulike vinkler før veggendring

Hele leiligheten ser slik ut i plantegning, sett fra «luften»;Plantegning av leiligheten før oppussing

Entréen er plassert mellom stuen og kjøkkenet og hindrer både lyset og kontakten mellom rommene.

Hvordan kan det åpnes opp mellom kjøkken og stue?

Her er mitt forslag til hvordan de kan endre for å få det de ønsker;

Forslag til endringer i leiligheten

  1. Dagens vegg inn til stuen rives og skapene flyttes over til den andre siden med en liten støttevegg bak mot stuen.
  2. Sofaen og tv kan nå bytte plass for å utnytte rommet bedre.  To lenestoler med puff ved vindu kan lett flyttes bort til sofa.  Puffene egner seg også som stol ved gjester.
  3. Veggen inn til kjøkkenet åpnes og endres slik at en del blir «vinklet». Dette gir plass til et skoskap og en puff og speil på den skrå veggen.  Samtidig gir dette mer lys inn på kjøkkenet.
  4. Døren inn til kontor/soverom flyttes fra gangen og inn på kjøkkenet og gjør at veggen kan brukes til knagger og skoskap.
  5. Selve kjøkkenet bør beholde L-formen og beholde plassering av vask og ventilasjon ettersom arbeidssonen mellom disse er perfekt. På sikt kan man eventuelt slå ned naborommet som i dag brukes til kontor, men foreløpig trenger de rommet. Et høyskap som i dag står ved inngangen til kjøkkenet foreslås flyttet til den andre siden for å gi følelse av mer luft i inngangen til kjøkkenet.  Overskapene fjernes på veggen ved koketoppen.
  6. Stolene kan med hell byttes ut med en sittebenk av kjøkkenskuffer. Skapene innfelt i veggen kan fjernes og heller erstattes med åpne hyller isteden.

Sett fra kjøkkenet og mot gangen og stuen vil det da kunne se slik ut;

Forslag veggendringer mellom kjøkken og stue

Og fra stuen vil det se slik ut;

Forslag til endringer kjøkkenet sett fra stuen

Sett fra inngangsdør før og etter;

Kjøkkenet sett fra inngang før og etter

Grønn veggfarge

Forslaget er å male veggene i en grønnfarge og ha flest mulig grønne planter. Kona er veldig glad i rosa så nå har hun muligheten for å tilføre rommene ulike nyanser i rosa. Samt gjerne grønnfarger. Hun kan nå finne et eller flere bilder med farger hun liker og plukke ut stoff og puter etter dette.  Det vil kunne gi en fin helhet.  Stoff kan for øvrig også rammes inn som bilder…

Fargen på veggene visualisert i tegneprogrammet er NCS S5010-G70Y, Green Leaf.   Det finnes også to andre fine nyanser Green Harmony og Laurbær som de også har fått til gjennomsyn om denne føles litt for mørk.

Belysning også viktig

Kunden har også fått noen tips om belysning i leiligheten slik at de har muligheten for å dimme opp eller ned ettersom hva de trenger av leselys, arbeidslys, stemningslys, vaskelys osv.

Lurer du på om det er muligheter for å gjøre endringer hos deg?  Blir glad om du kontakter meg, enten telefon 95227799 eller mail til birgit@birgitsolbakken.no

Gleder meg stort til å se det ferdige resultatet hos kunden!

Litt mer om sittebenk kan du lese om HER. En annen kunde som åpnet opp mellom kjøkken og stue kan du lese om HER.  Og HER kan du lese mer om en kunde som flyttet en vegg for å få mer oppbevaring i gangen, – samt et større kjøkken.

Nå kan denne kunden få en «oase» med grønne vekster og lys og bedre kontakt mellom rommene.  Litt mer om fargen Green Leaf kan du lese om HER

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen