Rev vegg og fikk bedre kjøkken

Denne kunden ønsket å få et større kjøkken ved å rive vegg. De kontaktet meg for å høre hvordan de kunne planløse det nye kjøkkenet, og de lurte på om det var det smart å rive veggen mellom kjøkken og stue.  Kjøkkenet trengte nemlig sårt en oppgradering og nå bare skulle det skje!

Drømte om større kjøkken ved å rive vegg

Det gamle kjøkkenet trengte oppussing

Her er veggen mellom kjøkkenet og stua som de gjerne vil ha vekk for å få et mer praktisk allrom;

Veggen mot kjøkkenet de ønsket å rive

Her er mitt forslag til løsning sett fra samme vinkel ;  før og forslag til etter i tegneprogrammet

Ny planløsning ved å rive vegg og tette vegg

Jeg starter alltid med å tegne inn rommet eller rommene som er aktuelle i mitt tegneprogram. Og tegner som regel inn det kunden vil beholde videre. Her ønsker de å beholde både dagens spisestue samt sofaen.

Vannets plassering prøver jeg alltid å beholde ettersom det kan bli kostbart å flytte. Her er dagens plassering av vask inntegnet, og slik ser dagens løsning ut i «fugleperspektiv» i tegneprogrammet;

Planløsningen idag med vegg som de ønsker å rive

Mitt forslag er at sofa og spisebord bytter plass, – da blir det kort og fin vei fra kjøkkenet til spisebordet når de nå planlegger å rive veggen.

De får bedre planløsning ved å rive vegg

Slik kan det se ut når veggen blir fjernet.  Dagens dør inn til kjøkkenet foreslår jeg tettet, da kan veggen utnyttes bedre på begge sider.

Hva med nye vindu ?

I tillegg har jeg også tegnet inn nye vindu. Dagens brysthøyde på vinduene er veldig lave ergo vil det være vanskelig å få en kjøkkenbenk mot vinduet.  Forslaget er å bytte vinduene selv om dette medfører utvendige endringer. De har imidlertid allerede planlagt ny utvendig panel så dette passer jo bra. Vinduene på kjøkkenet blir da helt perfekt høyde mot kjøkkenøya.

I dag har de ett vindu på kjøkkenet og ett i stua. Jeg foreslår videre at de setter inn to stykker i hvert rom. Da blir det lettere å plassere kjøkkenøya symmetrisk på kjøkkenet. Dette er bare forslag fra min side så velger de å beholde ett vindu kan jo øya heller få litt luft mot vinduet på kjøkkenet.  Eventuelt kan de lage en såkalt vindusbrønn når kjøkkenbenken blir høyere enn vinduet.

Etter at veggen er revet kan det se slik ut

Allrommet med ny planløsning når vegg er revet

Sofaen foreslår jeg blir stående ute i rommet slik at TV plasseres på veggen.  Da synes TV minst når man kommer inn i rommet og sofaen vil da lage et lite skille mellom stue og spisestue.

Her kommer «før» og forslag til veggendring sett fra samme vinkel;

før og forslag til etter veggendring

Slik fikk de bedre planløsning ved å rive vegg mellom kjøkken og stue

Og til slutt et «fotorendert bilde» fra tegneprogrammet.   Bordet foreslås beiset sort og sorte detaljer blir fint til de andre fargene i rommet.

Da er planen klar og de er nå tryggere på hva de kan gjøre før de setter i gang med å rive veggen. Blir spennende å se det ferdige resultatet hos denne kunden!

Andre som har fått laget planer for å rive vegg kan du lese om HER, HER, HER og HER.  Og litt hva tenke på kan du lese HER

Håper du fikk litt inspirasjon til å sette i gang selv, kontakt meg gjerne. HER kan du lese litt mer hvordan jeg kan hjelpe deg via nettet.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen