Kjøkkenvasken ute av syne

Det store ønsket hos denne kunden var å få et åpent kjøkken og mer benkeplass. Mye mer benkeplass. Samtidig hadde de et sterkt ønske om IKKE å kunne se kjøkkenvasken fra stua etter at veggen ble åpnet.

Vasken er idag plassert bak veggen på kjøkkenet de ønsker å fjerne…  Vask og vann er noe jeg vanligvis absolutt ikke foreslår flyttet ettersom det fort kan bli kostbart. Men kunne det i så tilfelle enkelt la seg gjøre her?

Kunden fikk også en mer praktisk entré, les mer nederst i bloggen.

Kan kjøkkenvasken flyttes?

Slik ser veggen og kjøkkenet ut idag;

Veggen før oppussing av kjøkkenet

De hadde nok en utfordring til meg, nemlig at «kassa» over hjørneskapet i dagens stue inneholdt asbest og ikke kunne fjernes.  Hvordan ville den se ut når veggen mot kjøkkenet ble fjernet?

Veggen mot kottet kan flyttes

Her er ei skisse av hvordan kjøkkenet ser ut før oppussing. Bak veggen mot stua er kjøkkenvasken altså plassert idag. Og asbestkassa er plassert rett innenfor veggen på stuesiden…

Vasken på kjøkkenet ønsket flyttet

På tegningen er veggen inn mot kottet markert med grønn ring. Mitt forslag ble derfor å flytte veggen litt slik at vasken og en kjøkkenbenk kommer inne på kottet. Alt blir liksom sååå mye enklere å se når man har fått tegnet dette inn i tegneprogrammet. Man ser jo ikke skogen for bare trær som det heter når man står i rommet… 😉

Kjøkkenvasken kan flyttes!

Ved å flytte vegg blir vasken «ute av syne» når veggen mot stua fjernes.  Vanntilførselen må da kunne tas fra badet, – håpet jeg.  😉 Så dette sjekket de ut hos en rørlegger.

Planen ser dermed slik ut med nytt kjøkken inntegnet;

Plan for veggendring på kjøkkenet
  1. Veggen flyttes inn på kottet slik at en kjøkkenvask får plass «rundt hjørnet».
  2. Asbestkassa kamufleres slik at det ser ut til å være et kjøkkenskap

Slik er planen for det nye kjøkkenet etter oppussingen når vasken er flyttet;

Plan for oppussingen med veggen fjernet

Spisebordet på kjøkkenet fjernes og gir plass til en fin kjøkkenøy. Eller halvøy som det heter her. Barstolene er det viktig er justerbare slik at ungene også kan få riktig sittehøyde.

Kjøkkenøya blir fin til både raske måltider, praktisk arbeidssone og ikke minst til lekser og servering av mat ved gjester.

Praktisk kjøkkenøy

På halvøya ble løsningen å ha et skap helt ned på benken.  Både slik at det kunne romme mest mulig, men også fordi det også vil skjule litt av vaskesonen «rundt hjørnet».

Og her har jeg prøvd meg på en bilde som er fotorendert.

Vasken flyttet ut av syne i allrommet

Da kan de gå til utvalgte kjøkkenleverandør for å få tegnet detaljene, bestemme seg for ny veggfarge, nytt gulv osv og plutselig er de i gang med å få drømmen sin oppfylt.

HER kan du lese om en kunde som ville skjule rør på veggen fra taket. HER kan du lese om en annen kunde som fikk en praktisk kjøkkenøy etter oppussingen.

Kottet gjøres om til entré

Etter en stund tok kunden kontakt igjen og ville ha en bedre løsning på entré og gang. Kottet fungerte veldig dårlig i hverdagen dersom flere kom hjem samtidig. Da ble inngangen til kottet rett og slett for trang.

Her er hvordan det så ut før oppussing, – sett fra stua;

Kottet måtte bli entre

Og her fra selve inngangsdøra;

Gangen med kottet som må bli entré

Vi diskuterte flere løsninger ettersom de var usikre på om de ønsket en mer åpen løsning eller skap med dører. Først og fremst ønsket de at flere kunne komme og gå samtidig. Løsningen vi til slutt endte opp med dermed en garderobe med skyvedører. Da kunne de lett dekke for «rotet» dersom de ønsket det.

Et klappesete (den rare sorte firkanten på veggen altså… ) kan være praktisk på veggen slik at sko lettere kan tas av og på for store og små.

Skoskap kan være praktiske, de finnes i mange varianter og er såpass grunne at de er lett kan passe inn. De kan nemlig også fint brukes til andre ting enn oppbevaring sko, f.eks til votter, luer osv.

Store eller små bilder på veggen kan jo vise hvem denne familien er og hvilke interesser de har.

Da har kunden fått en plan for både kjøkken og entré og vil få det litt mer praktisk hjemme.

En annen kunde som også fikk en mer praktisk gang/ entré kan du lese om HER, HER eller HER.

Litt om meg, hva jeg jobber med, – og hvordan jeg plutselig bestemte meg for å omskolere meg til interiørarkitekt kan du lese HER

Birgit 🙂

2 hendelser på “Kjøkkenvasken ute av syne”

    1. Hjertelig takk Heidi, hyggelig å høre 🙂 Ja er så enig, det er utrolig gøy for meg. Nesten like gøy som at jeg får henvendelser fra tidligere kunders venner, naboer etc som har blitt anbefalt meg. Men tror nok det mest varmende om jeg skal bruke det ordet er faktisk at du tok kontakt med med den gangen for mange år siden, DU av alle som er interiørdesigner selv, DA var jeg i himmelen da, og kjente samtidig et stoooort forventiningspress også 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen