Praktisk vaskerom trengtes

Et praktisk vaskerom er vel noe alle ønsker seg. Denne kunden ville pusse opp vaskerommet når de først skulle pusse opp kjøkkenet og resten av huset. Med barn i huset ville de bruke minst mulig tid på klesvask fremover og trengte alle gode råd de kunne få.

Her er bilder av hvordan vaskerommet ser ut før oppussing;

Bilde av vaskerommet før oppussing

Praktisk vaskerom ønskes

Bildene viser jo at denne familien har akkurat de samme behovene som vi andre; vaske og tørke klær, tørke sko, stryke klær, oppbevare ting og tang, og kanskje kildesortering. Men ikke alle er så heldige å kunne gjøre dette på det samme rommet.

Jeg ser de allerede har et par praktiske ting, blant annen knagger og fin oppbevaring bak døren 🙂

Mitt forslag ble at de fikk «løftet» opp ting og brukt mer av høyden i rommet til oppbevaring og til tørking av tøy.

Opptegning av vaskerom i fugleperspektiv

Ved å ha skap med praktiske uttrekkshyller, et høyskap og vaskemaskin og tørketrommel i høyden, blir det straks plass til en praktisk benkeplass med utslagsvask.

En såkalt vaskesøyle med vask og tørk kan også settes oppe på en skuffeseksjon bare så det er sagt.

Og her den andre siden av vaskerommet ;

Opptegning av praktisk vaskerom med gode tørkemuligheter

Jeg foreslo å lage snorer høyt oppe på veggen. Og gjerne i to høyder. Og gjerne en stang som skjorter kan henges opp på for tørking, – da slipper man å stryke så mye…

Det løse kurvstativet ser jeg for meg brukt til diverse kildesortering. Eller også til diverse oppbevaring også her.

Knagger som før bak døren. Gjerne også knagger som kan festes over døren.

God plass til det meste

Praktisk vaskerom med god arbeidsbenk og god oppbevaring

I den øverste skuffen ved vasken er det mulig å ha et lite, uttrekkbart strykebrett. Får dessverre ikke vist dette i tegneprogrammet, men fås hos kjøkkenforhandlere.

Et strykebrett som kan trekkes ut er veldig praktisk i hverdagen, men jeg anbefaler å beholde det «vanlige» flyttbare strykebrettet også, da kan de lettere flytte det et sted hvor de også kan stryke store duker, sengetøy etc. Eller stå foran TV å stryke som ble min «spesialitet» 😉

Skotørker er fortsatt et «must» på et vaskerom. Oppbevaring av skittentøy kan være praktisk å sortere i utrekkbare trådhyller.

Høyskapet kan være et vaskeskap til oppbevaring av langkost, bøtte, støvsuger osv., et såkalt kosteskap.

På denne måten håper jeg de får et praktisk og ryddig og ikke minst praktisk vaskerom slik at de sparer masse tid og heller kan kose seg i hverdagen 🙂 Og kanskje de trenger en farge som gir litt ekstra arbeidslys og glede på vaskerommet? Her er forslaget i glad-gult 🙂

Praktisk vaskerom i gult

Hvordan planene ble for kjøkken, stue og entré hos denne kunden kan du lese om HER. Litt om hvor det var smart å plassere selve vaskerommet hos en annen kunde kan du lese HER.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen