For mange ønsker for nytt kjøkken?

Er det mulig å åpne opp veggen mellom kjøkken og stue, få mer benkeplass, ovn i høyskap og  samtidig beholde spisebordet til familien på 5?  I tillegg ønsket denne kunden å ha en skyvedør slik at de kunne stenge igjen mellom kjøkken og stue….  TV måtte fortsatt også få veggplass i stua….

Veggen mellom kjøkken og stue ønsket åpnet maksimalt

Tja, veeeldig schjeptisk, her var det for mange ønsker for rommet tenkte jeg. Men bretta opp armene for å se på ulike løsninger for denne kunden.

Slik ser det ut hos kunden i dag;Kjøkkenet før veggen endres

I dag har de kjøleskapet ved vinduet. Videre er komfyren plassert ved bordet og det er ganske trangt å stå ved komfyren når noen sitter på stolen. Oppvaskmaskinen er plassert i hjørnet ved vasken, noe de synes er veldig upraktisk når den skal tømmes.

Inntegnet i mitt tegneprogram ser rommet slik ut med veggen mot stua;  Dagens bord er ganske stort og brysthøyden på vinduene er lave.

Plantegning kjøkken før endring av vegg

Her kommer et av forslagene de fikk hvor veggåpningen ble forskjøvet litt, slik at høyskap kan «skjules» bedre bak en liten, ny vegg. Oppvaskmaskin er plassert til venstre for vasken (med hel dør). Dermed får de en fin arbeidstrekant (eller firkant som det blir, tegnet i blått)  og med god arbeidssone mellom koketopp og vask (inntegnet med grønn ring).

De kan her beholde vannets plassering samt kanalen til ventilator.  Det blir da litt mindre trangt mellom koketopp og stol enn de har i dag.

Arbeidstrekant og arbeidssone på nytt kjøkken

MEN; dette alternativet gjør også at vasken er det første man ser når kommer inn i rommet fra stua…  Kunne det vært løst på en annen måte tenkte jeg 😉  Og hva legger kunden vekt på?

Alt A ser rett på vask fra stue

Prioritering av ønsker viktig

De fikk så flere forslag, men alle alternativene hadde sine «ulemper». Enten må de ta kostnaden med å flytte vannet, flytte koketoppens plassering og bruke kullfilter, godta at det fortsatt blir trangt rundt bordet, at ovnen må under benk, – eller at arbeidssonen og benkeplassen blir liten … osv.

Eller så de må vurdere å ha et mindre bord eller plass til færre.  De har nemlig allerede et koselig spisebord med spisesofa i stua…  Kunne de heller bruke dette da alle 5 var samlet?
Ulike alternativer til veggendring

Fordel med kjøkkenet som egen sone

En stor fordel de får med å kunne lukke skyvedøra er jo at det lager en egen sone på kjøkkenet, praktisk dersom noen vil sitte på kjøkkenet og andre i stua.

Men det store bordet gjør at selve kjøkkenet ikke kan oppfylle deres andre ønsker.

Valgets kvaler

Men kanskje de ikke trenger å kunne sitte alle fem på kjøkkenet? Kan de klare seg med et mindre bord og kun to-tre stoler?  Eventuelt kun ha et par barkrakker ved en øy?  Eller barkrakker ved en benkeplate foran vindu hvor de kan sitte og se på utsikten? Valgene er mange…  Og da bare innenfor kjøkkenet.

Dersom jeg pirker enda mer og lurer på om de ikke kan ommøblere i stua, kan de vurdere om sofaen og TV kan settes innerst i stua? Og heller ha spisebordet foran vindu, kort vei fra kjøkkenet? Lage større åpning inn mot kjøkkenet, langbord ved gjester men allikevel være mulig å stenge med en skyvedør?  Spørsmålene mine kan ofte være mange…  😉 🙂

Her et av forslagene hvor man ser inn på noe «fint» på kjøkkenet. For hva er viktigst, det praktiske eller det «fine»?

Alt B med veggendring og sittebenk

Praktisk eller fint?

En veggåpning på denne siden gjør det forøvrig lettere for familien å komme til og fra kjøkkenet fra verandaen. Enda en vurdering de må ta…

Konklusjonen for denne kunden må bli at de setter opp en prioriteringsliste over hva de anser som viktigst.  Da er det lettere å ta valg.

veggen åpnes mellom kjøkken og stue

Blir spennende å følge de helt i mål.  Den optimale løsningen for kunden finnes, men kun de vet hvor «skoen trykker» 😉

En kunde som også måtte prioritere «pent» eller «praktisk» kan du lese HER.

Synspunkter om «doble funksjoner» kan du lese HER. En kunde som åpnet opp veggen for å få plass til langbord kan du lese om HER.  Og HER hvordan det ble hos noen som åpnet opp og ommøblerte.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen