Vaskerom her eller der?

Det unge paret hadde kjøpt et hus for total oppussing! Er dere SPRØ tenkte jeg da jeg var på befaring…  Med små barn og full jobb og planer om å gjøre alt selv, hallo!  Her trengte de mer enn pågangsmot ja, – de trengte en god PLAN før de startet friskt ut med oppussing, for her blir det mange valg å ta!

Plantegningen av første etasje så slik ut;

Hustegningen før oppsussingen

Som «vanlig» i et oppdrag startet jeg med å se på helheten i huset, – alle behov og ønsker må jo dekkes!

Huset inneholder også en 2.etasje samt kjeller, så her ble det naturlig å ha ungenes soverom samt en TV- stue oppe. Selv om ungene i dag er små, blir det på sikt best med soverom og bad for foreldre nede. Så da er brikkene med soverom i «puslespillet» på plass i huset.  Planen ble også å starte oppussingen oppe….

Her har jeg tegnet 1.etasje inn i mitt tegneprogram;  ringen markerer kjøkkenet som i dag grenser til vaskerom og til en liten entré.

Plan for romfordelingen

Vaskerommet oppe eller nede?

Drømmen for dette paret er et stoooort, praktisk og åpent kjøkken. De ville derfor flytte vaskerommet ned i kjelleren i håp om at det ble best.

Jeg begynte dermed først å se på løsninger med vaskerom nede. To alternativer kunne da funke for kjøkkenet; begge med fin arbeidstrekant og koselig spiseplass.

Her ble det også en diskusjon på hvor stor entréen burde være. Kunne veggen flyttes litt mot TV stua, ville det gjøre gangen bedre og fortsatt gi stor nok TV krok? Og ikke minst, hva medfører mest jobb og flest kostnader å pusse opp? De ville nemlig gjøre hele oppussingen selv!  Jeg forkasta tidlig ideen om å flytte entreen til dagens vaskerom, – det ville føre til store endringer utvendig på huset….  Og de forkasta ideen om å utvide entreen mot stua.  De så for seg en åpen løsning.

Her har jeg tegnet inn to løsninger, begge med døra fra det gamle vaskerommet i behold.  Kort vei fra kjøkkenet og ut i hagen kan jo være smart og praktisk. to ulike planløsninger for huset

Vaskerom oppe lurt?

Med tanke på to barn og myyyye skittentøy måtte vi bare finne en løsning hvor vaskerommet blir beholdt oppe. Og jeg er så enig i valget! Veldig kjedelig for å si det mildt å måtte løpe opp og ned til et vaskerom…., synes i allefall jeg 😉  Og ikke minst er det en stor fordel å ha vaskerommet oppe sålenge ungene er små.  Det er lettere å svippe ut på naborommet uten å «miste kontrollen» på ungene 😉

Døra direkte ut i hagen fra vaskerommet er gull verdt. Både for å tørke tøy ute, men også flott at møkkete og våte unger kan lempes rett inn på vaskerommet. Hverdagen vil så absolutt funke best med vaskerom oppe. Matvarer kan jo også lempes inn via vaskerommet, – og noe kan kanskje også oppbevares der?

Men kunne det finnes en løsning for drømmen om et «stort, fint, praktisk kjøkken, – mest mulig åpent mot stue» ?  Beholde plassering på vann, beholde el-skapet mot badet, OG samtidig ikke ødelegge entrèen helt?  Og jeg bretta opp ermene igjen….;

Forslaget til løsning kommer så her;

Planløsning for optimal løsning

Vaskens plassering, el-skapet mot badet samt gangens størrelse blir beholdt. Veggene åpnes maks mot vask og koketopp. Men; døra mot vaskerommet foreslås flyttet nærmere ytterveggen, da vil planløsningen for kjøkkenet blir best mulig.

Nå slipper de kostnadene med å flytte vannet, vasken blir skjult fra stua og er ikke det første man ser når man kommer inn på kjøkkenet. Den lille halvøya ved vindu blir fin arbeidssone mellom vask og koketopp. Videre vil «kokken» kunne stå sideveis mot stua og mot bardisken og få fin kontakt med gjester eller familien. «Yess, detta vil funke», sa paret da.

Slik ser stua ut;

Før oppussingen sett mot kjøkken

Og her kommer planen som et «fotorendert» bilde fra samme vinkel;

Slik kan kjøkken se ut sett fra stuen

Slik ser det ut fra kjøkkenet og ut i stua før oppussing;

Kjøkkenet sett mot stue før

Og sett fra samme vinkel vil kjøkkenet se slik ut ;

Kjøkkenet etter veggerdring mot stue

Mot vaskerommet ser det slik ut før oppussing;Kjøkkenet før veggendring sett mot vaskerommet

Ved å flytte døra mer mot ytterveggen får de en bedre løsning med høyskap på kjøkkenet mot vaskerommet;

De har sannelig tatt på seg en stor jobb med å fikse et helt hus! Snakk om flinke folk sier jeg bare.

Men nå har de en PLAN å jobbe etter, og det gjør det lettere å starte ett sted og jobbe seg i mål. Jeg ønsker paret masse, masse lykke til med oppussingen!

Her hvordan kjøkkenet vil kunne se ut fra samme vinkel mot vaskerom;

Sett mot vaskerom etter veggendringer

Andre kunder som har pusset opp med endringer av vegger kan du lese om HER , HER og  HER.

En kunde som trengte et praktisk vaskerom kan du lese HER eller HER 

HER kan du lese litt hvordan jeg jobber og hva jeg kan hjelpe deg med. Kontakt meg gjerne!

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen