Hvordan utnytte takhøyden på kjøkkenet

Dagens nye leiligheter har ofte veldig liten plass avsatt til selve kjøkkenet så her gjelder det å utnytte hver «minste krok». Og ikke minst utnytte takhøyden dersom man er så heldig å ha det!

Ventilasjon til besvær

Her skulle kunden flytte inn i ny leilighet hvor det skulle settes av plass til ventilasjonskanaler over kjøkkenskapene. Takhøyden var ekstra høy, og på kjøkkenet skulle ventilasjonen føres over overskapene og ta hele 50 cm av takhøyden.

Utbygger kunne ikke fortelle oss eksakt hvor disse kanalene kom til å gå før kjøkkenet ble tegnet og bestilt, så dette ble et spennende prosjekt på mange måter!

Her et bilde under byggingen av kjøkkenet hvor montørene prøver å få flest mulig av toppskapene til å passe inn;Ventilasjon på kjøkkenet i overskap

Utnytte takhøyden

Ettersom kjøkkenet var relativt lite foreslo jeg for kunden å prøve å utnytte takhøyden ved å tegne inn og bestille skap over overskapene. Slik at det i allefall ville se ut som om det var skap der og ikke kun en veldig høy takforing. Og jeg krysset fingrene for at noen av skapene faktisk kunne brukes og at kanalene ikke kom til å gå gjennom alle skapene…. 😉

På veggen ved vasken viste det seg at alle skapene kunne brukes til oppbevaring, juhu.  Så istedenfor kun en kasse eller en foring over overskapene fikk de nå ekstra plass. Spesielt fint til ting de sjelden bruker.

hvordan utnytte takhøyden med skap på kjøkkenet

Sokkelskuffer fine til oppbevaring

Sokkelskuffer ble for øvrig også montert noen steder og disse er fine til oppbevaring av ting mer hyppig i bruk.

Her er planen i tegneprogrammet;

Plan for hvordan utnytte takhøyden med overskap

Og her hvordan kjøkkenet ble seende ut til slutt, – det ble det jammen et praktisk kjøkken som nå kan oppbevare masse.  En detalj men viktig i mine øyne er at alle håndtakene på overskapene også måtte monteres midtstilt på dørene ettersom dørene på «toppskapene» løftes oppover og derfor har midstilte håndtak…   Tro det eller ei, selv om håndtakene på kjøl-/frys er små var det ikke problem å lukke opp dørene.  Men i ettertid ser jeg at håndtakene kunne vært bredere.

Bilde viser overskapene som dekker ventilasjonskanalene

HER kan du lese om en kunde som fornyet kjøkkenet littepitt.  Og HER finner du flere tips til hvordan utnytte plassen på kjøkkenet eller/og hvordan fornye det mer enn litt 😉  HER kan du lese om en kunde som måtte utnytte plassen under trappa.

Lurer du på hvordan du kan utnytte ditt rom best mulig? Send meg gjerne en mail;  birgit@birgitsolbakken.no

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen