Kjølerommet fjernes og gir større kjøkken

«Bør kjølerommet fjernes?», var spørsmålet til meg fra denne kunden.  De ville pusse opp kjøkkenet og vurderte sterkt å fjerne det store kjølerommet. Kanskje plassen heller kunne utnyttes til et bedre kjøkken?

Kjøkkenet med kjølerommet før oppussing

Slik ser kjøkkenet ut på plantegningen før kjølerommet fjernes;

Plantegning før oppussingKjøkkenet har i dag en halvøy med glasskap over. Praktiske til oppbevaring men ikke så praktisk å bruke som en tilberedningsbenk kanskje. Og arbeidsplass er noe denne familien trenger mer av ser jeg.

Kjøkkenet før oppussing

Kjølerommet fjernes

Etter en runde fant vi den optimale løsningen for deres bruk. Koketopp og vannet beholder sin plassering og reduserer dermed kostnadene betraktelig.  Halvøya kan utnyttes bedre fra begge sider av store og små dersom de ikke har overskap over.

Plan oppussing kjøkken

Nå som kjølerommet fjernes kan de i stedet få plass til tre høyskap på veggen mot gangen. De kan også vurdere om de heller vil ha ovnen opp i et høyskap.  Den koselige spiseplassen er så nærme kjøkkenet at de trenger absolutt ikke barkrakker her.

Større kjøkken etter at kjølerommet fjernes

Når overskapene på dagens øy fjernes blir øya mye mer anvendelig uten å «stange hodet» i overskapet.

Fra gangen i dag før oppussingen ser man rett på veggen inn til kjølerommet;

Veggen til kjølerommet som fjernes

Og når veggen fjernes har de mulighet for å ha en praktisk skuffeseksjon som en forlengelse og overgang fra kjøkkenet.  Eller også en sittebenk med skuffer under?

Kjøkkenet større fra gangen også når kjølerommet fjernes

På denne måten får de både et luftig kjøkken og praktiske områder for å tilberede mat.

Plantegning etter at kjølerommet fjernes

 

Plan oppussing kjøkken hvor kjølerommet blir fjernet

 

De utrolig fine gamle stolene må de så absolutt beholde.  Spiseplassen ved vinduene blir et koselig sted også fremover.  Jeg vil tro de kommer til å trives i det nye kjøkkenet 🙂

Andre kunder som valgte å slå sammen kjøkkenet med andre tilstøtende rom kan du lese om i bloggene;  Åpner opp veggen mot kontor, Åpner opp veggen mot soveromÅpner opp veggen mot kott, og Åpner opp vegg mot vaskerom.

Jeg blir glad dersom du følger meg på Facebook og Instagram. På Instagram har jeg også prøvd meg på noen Reels med planer hos ulike kunder 🙂

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen