Vegger hit eller dit?

Noen ganger kan en liten veggendring og justering gjøre at alle «puslespillbrikkene» i allrommet faller på plass.

Dette unge paret hadde kjøpt et gammelt hus de ville, og måtte, pusse opp. Masse. De var absolutt ikke fornøyd med planløsningen av kjøkken og stue, og lurte derfor på hvordan få til et mer åpent allrom. Rommene så slik ut da de kjøpte huset;Bilder av spisestue og kjøkken for oppussing

Det første jeg foreslo var ny «soneinndeling» i allrommet. Veggen mellom kjøkken og stue foreslås revet og spisebordet foreslås flyttet dit det er større plass, mer lys og utsikt.

Allrommet med ny inndeling av soner

Pipas plassering gjør TV kroken liten

TV kroken kan imidlertid bli litt for liten, – dog er dette litt avhengig av størrelsen på TV. Men her kommet et alternativ der veggens plassering er beholdt, og hvor det kanskje er lettere å se at avstanden mellom sofa og TV blir litt for kort.

Veggen mellom kjøkken og spisestue fortsatt i behold

De kan få til en fin kjøkkenløsning dersom veggens plassering mot spisestue beholdes. Men. De var enige med meg at TV kroken blir litt for trang. Så en bedre løsning kan da være å flytte veggen litt. Nå skal det jo sies at pipa jo også kunne vært revet og blitt erstattet med en stålpipe.., men denne kunden hadde også en peis i etasjen under de ønsket å beholde. Ergo også pipa.

Veggendring gir best planløsning

Her nytt forslag og da med veggendringen markert med grønn ring;En veggendring skulle til for å få større TV krok

Arbeidstrekanten blir fin på det nye kjøkkenet (markert med blå trekant), og de kan få en kjøkkenøy med barkrakker inn mot pipa.

Arbeidstrekanten på det nye kjøkkenet etter veggendring

Og slik ser allrommet ut i perspektiv;  Med alt for mange spot i taket og svevende te-lys på bordet ser jeg ha ha her har det gått litt fort i svingene for meg 😉

Det nye allrommet sett fra inngangen

Fra sofakroken er det god kontakt inn på kjøkkenet også.

Fra sofakroken er det full oversikt over det nye allrommet

Nå kan det bli et luftig allrom og med god gjennomlysning fra vinduene. Store og små vil nok trives masse når de kommer i mål med oppussingen.

HER , HER  og HER kan du lese om kunder som fikk lignende løsninger på allrommet med TV krok innerst. Og HER kan du lese om en kunde som rev pipa og flyttet peisovnen.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen