Gjenbruk av gammelt kjøkken

Gjenbruk av kjøkkendeler på et gammelt kjøkken går faktisk an! Veldig gøy for meg de gangene jeg får lov å hjelpe kunder å både spare penger og miljøet!

Denne kunden ventet sitt første barn, og innså at de snart sårt trengte plass til en oppvaskmaskin på kjøkkenet. De tok kontakt og ville ha en plan for «omstokking» av dagens kjøkkenmoduler. Så gøy tenkte jeg, og satte i gang med puslespillet.

Slik så kjøkkenet ut før det store puslespillet startet;

Gjenbruk av et gammelt kjøkken går helt fint

Det gamle kjøkkenet tegnes opp

Utgangspunkt for meg var å få tegnet dette inn i mitt tegneprogram med riktig mål. Da er det lettere å pusle slik at målene går opp i en ny løsning.

Slik ble derfor utgangspunktet 😉

Det gamle kjøkkenet tegnes først inn i tegneprogammet før man pusler bitene på nytt

Gjenbruk av kjøkken som puslespill

Med alle brikkene på plass startet så det morsomme, nemlig å prøve å finne en ny løsning hvor man får brukt alle brikkene og samtidig få inn en oppvaskmaskin! Her har kjøkkenet blitt grå ettersom det skal males…

Gjenbruk av kjøkkenmoduler ved å pusle en ny planløsning

På ønskelista sto også en sittebenk slik at de kunne få en koselig krok foran vinduet. Ved å tegne inn en mindre vask ville de fortsatt ha benkeplass igjen. Dersom de flytter kjøleskapet til den andre veggen kunne de faktisk få plass til en pitte liten benk laget av en kjøkkenskuff. Eller en åpen benk med kurver etc under slik at de får litt plass til oppbevaring.

Kjøkkenet kan brukes om igjen med få nye deler

På den andre veggen kunne de velge om de heller skulle få tak i ny ovn slik at de fikk hel benkeplate med en koketopp nedfelt. For ny benkeplate ønsket de seg nå som de også trengte ny ved vasken.

Gjenbruk kjøkken med forslag ny koketopp og kjøleskap

Jeg må innrømme at jeg måtte holde «tunga rett i munnen» som det heter, for puslespillet skulle jo gå opp uten å måtte kjøpe for mye nytt. Det er jo også snakk om å finne like eller nesten like fronter også…. Skapene ble nummerert før og etter slik at kunden lettere kunne se hva som skulle flyttes hvor.

Det nye kjøkkenet tegnet opp med nummer før og etter

Med litt maling, kanskje nye håndtak og ikke minst ny benkeplate, ny mindre vask OG en oppvaskmaskin blir kjøkkenet som nytt! Ved å løfte overskapene helt opp til taket kunne de også velge om de heller ville ha en åpen hylle under skapene.

Forslag til oppussing kjøkken ved gjenbruk av det gamle kjøkkenet

Egentlig en stor jobb, men samtidig veldig så gøy å kunne gjenbruke nesten alle delene!

En annen kunde som kjøpte et brukt kjøkken og satte det opp på hytta kan du lese om HER. En kunde som flyttet sitt gamle kjøkken til hytta kan du lese om HER. Og er du så heldig at kjøkkenmodulene fortsatt finnes kan du kjøpe de delene du mangler etter at de har puslet, – slik disse kundene gjorde HER og HER.

Fikk du lyst til å pusle kjøkkenet ditt til en mer optimal løsning? Ta gjerne kontakt dersom du vil at jeg skal tegne opp for deg.

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen