Burde detaljer telle når pusser opp kjøkken?

Her ble det oppussing av kjøkken!  De hadde allerede fjernet veggen mellom kjøkken og stue og ønsket å pusse opp resten da de tok kontakt med meg. På ønskelista sto et mer praktisk kjøkken med masse benkeplass og gjerne en øy med barkrakker.   

Før oppussing hadde de spiseplass både på kjøkkenet og i stua rett utenfor.  Her et bilde før oppussing;

Allrommet før oppussing to spiesesteder

De ville beholde spisebordet og en skjenk som hørte til. I tillegg hadde de akkurat kjøpt en ganske stor lenestol de ville ha plass til. De så derfor for seg en egen sone for stolen hvor de kunne sitte og lese.

Jeg startet med skjenken og spisebordet for å beregne plassen de trenger i rommet. Stolen kan stå foran peisen selv om den står delvis foran verandadøren.  Blomster kan eventuelt settes litt rundt for å lage en sone for stolen… Puffen kan lett dras bort mot sofagruppa ved gjester. Stolen får en egen sone men samtidig kan den også se både peis og TV.

Spisebordet trenger her ca 260 cm i dybden den veien det står.  Veldig teoretisk dette men det er slik jeg alltid tenker og legger i beskrivelsene til kunden … 😉

Så tok jeg utgangspunkt i vannets plassering og beregnet anbefalt avstand til «neste benkeplate». 

Plassen som da er igjen, markert med grønn ring, kan brukes til en øy eller kjøkken av noe slag ;

Plassen igjen til kjøkken

Oppussing av kjøkken med flere alternativer

Dersom vannet skal beholde sin plassering ser jeg to alternative løsninger hvor den såkalte arbeidstrekanten mellom vask, koketopp og kjøleskap blir kort og med rette baner.

Det første alternativet er med høyskap der de har i dag, – og en halvøy med barkrakker som står på ønskelista;

Alt A kjøkken forslag kjøkken

Den andre løsninger er å speilvende kjøkkenet. Da vil halvøya være blikkfanget når kommer inn i rommet istedenfor høyskapene.  Kanskje det er en bedre løsning? I allefall dersom detaljene skal telle?  De får også litt mer skapplass med løsning nr 2 ettersom skapene kan gå litt lenger ut mot peisovnen enn på den andre siden. Enda viktigere er at de får litt bedre plass mellom koketopp og vask.  Plassen jeg liker å kalle arbeidssonen.  

oppussing kjøkken alternativ B

Slik ser den første løsningen ut;

Alternativ B med halvøy på kjøkkenet

Og her kommer det  andre alternativet som er en speilvendte løsning. Kjøkkenet virker mer luftig når det er speilvendt, da kan en ventilator og en halvøy blir blikkfanget istedenfor høyskapene.  På veggen kan en klokke, en ventilator eller noe annet kan bli blikkfanget;  Med denne løsningen er det også lettere å gå forbi spisebordet og inn på selve kjøkkenet.

Kjøkken med halvøy

Sett forfra ser kjøkkenet slik ut før oppussingen;

Kjøkkenet før oppussing sett forfra

Og etter oppussing med nytt kjøkken vil det kunne se slik ut;

oppussing kjøkken med halvøy

inspirasjon oppussing kjøkken

Med en bedre planløsning og med en halvøy vil denne kunden kunne kose seg masse på kjøkkenet fremover. Ungene kan gjøre lekser på halvøya eller gjestene kan vente på maten mens kokken «kokkelerer».  De får nå mer benkeplass og øya kan brukes fra begge sider, f.eks ved baking av pepperkaker 🙂

Kjøkkenet etter oppussing

Og her kan du se hvordan de valgte å løse dette.  Som du ser har de faktisk valgt å ta kostnaden med å flytte vannet vekk fra vinduet.  Dette gjør at de får en stor og praktisk arbeidssone foran vindu. Veldig bra 🙂

Kjøkkenet etter oppussing

Oppussingen kjøkken med kjøkkenøy

Et annet eksempel hvor førsteinntrykket kanskje telte kan du lese om HER.   

HER kan du lese litt om hvorfor man ikke bør ha «doble funksjoner».   Benkeventilator kunne også ha egnet seg hos denne kunden, litt mer om dette kan du lese HER.

Håper dette ga litt inspirasjon til nytt kjøkken og hvordan jeg tenker ute hos en kunde. Uansett nytt eller gammelt kjøkken er det viktig å ha det praktisk slik at man kan kooose seg og hente seg inn igjen hjemme i en hektisk hverdag.  Synes nå jeg da 😉

Birgit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen