Jeg tabba meg skikkelig ut!

Her er en personlig erfaring hvor jeg brått måtte stå for oppussing av hyttekjøkkenet på familiehytta.

Det gamle kjøleskapet begynte å svikte og lekke vann. Slike saker skjer jo når det passer minst, ikke sant? Tregulvet ville bli ødelagt dersom dette fortsatte, så jeg spurte pent min nevø om å kjøpe et nytt ettersom han var nestemann til å bruke hytta.

Kjøleskapet bare måtte byttes

Hvor vanskelig kan det være å bytte et kjøleskap, liksom, tenke jeg. Kjøleskap er vel kjøleskap! Så feil kunne jeg ta …..  for litt senere fikk jeg en telefon fra nevøen som prøvde å plassere kjøleskapet på kjøkkenet.

«Tante, kjøleskapet er 2 cm for bredt så jeg får det ikke inn i nisja!»

Jadda! da var det min tur til smertelig erfare at gamle hvitevarer ofte er smalere enn de nye! Dette skjedde for et par-tre år siden, først nå kan jeg faktisk klare å innrømme at jeg dreit meg ut! Jeg som liksom er «kjøkkenplanlegger», hallo!

Hyttekjøkkenet før «oppussing»

Slik så kjøkkenet ut med det gamle «stilige» sennepsgule kjøleskapet, siste rest fra 70 årene 😉 Det gamle hyttekjøkkenet trengtes en oppussing

Så da var det bare å brette opp armene. Hytta skulle jo «egentlig» vært pusset opp for lenge siden, – men slikt passer jo aldri. Man finner liksom hele tiden «unnskyldninger» for hvorfor man ikke har tid, ikke sant?

Min store fordel var i hvert fall at jeg raskt kunne tegne opp et nytt kjøkken i tegneprogrammet mitt. Slapp dermed å knote på nettet med tegneprogram fra Ikea eller andre leverandører. Jeg slapp også å gå rundt og lete etter egnet kjøkken eller bruke mye tid ute hos en kjøkkenforhandler for få tegnet et kjøkken.

Min plan var da å få tegnet opp et nytt kjøkken, som «selvfølgelig» skulle bli så fantastisk mye finere og mer praktisk enn det gamle. Trodde jeg. Det viste seg imidlertid at noen bedre planløsning på det knøttlille kjøkkenet var vanskelig å finne! Størrelsen, plasseringen av vannet og mulighet for utluft var veldig så begrenset. Et nytt kjøkken ville ikke bli så mye bedre enn det gamle…  Bare koste mer.

Planen for oppussing av hyttekjøkkenet ble;

  • Få plassert det nye kjøleskapet i nisjen
  • Bytte ut komfyren også ettersom den trolig kom til å ryke snart uansett.  Og joda, da vi sjekket var den gamle komfyren «selvfølgelig» også smalere enn dagens komfyrer….  Så godt den ble byttet samtidig
  • Fjerne dagens skap som nå ble for bredt i mellomrommet og erstatte det med en mer praktisk skuffeseksjon
  • Sjekke fargekoden på den nye skuffeseksjonen og kjøpe maling i samme hvitfarge
  • Male alle de gamle skapdørene hvite Maling av gammelt kjøkken ga nytt liv til kjøkkenet
  • Sette på nye knotter
  • Bytte benkeplaten men beholde den gamle vasken.  Ikke plass til noen oppvaskmaskin her nei.
  • Og så litt småsnekring…  Mine foreldre valgte å putte mico opp i overskapet blant annet

Og malemesteren Birgit kom langt om lenge og omsider i mål…. Mer klønete maler er det vel ingen som har sett 😉

Hyttekjøkkenet ble malt

Ettersom ikke hele kjøkkenet ble byttet og vi fikk beholdt gulvet, de elektriske punktene osv ble dette en rimelig løsning. Lyst og trivelig slik det bør være på en sommerhytte.

Her er kjøkkenet etter oppussing; Noen nye gardiner nå så blir det sikkert fint.  Godt nok i allefall …:)

Hytta ble som ny etter maling og nytt kjøleskap

Moralen er (hi hi);  når hvitevarene begynner å bli veeeldig gamle;  lag en plan!Kjøkkenet ble som nytt etter oppussingen

Ha en plan klar for hvordan pusse opp, FØR ting ryker…..

Idag ønsker de fleste f.eks å få løftet opp ovnen i høyskap og ha en koketopp nedfelt i benkeplaten istedenfor en komfyr. Ettersom hvitevarer ryker når det minst passer er det like greit å ha en plan for hvordan man ønsker det dersom man «plutselig» må pusse opp. Fargene på hytta ble plukket ut fra en gave

Min plan ble forøvrig brått å pusse opp resten av hytta også, og valgte å gå ut ifra fargene i en hjemmelaget gave fra hyttenaboen. Veggplanken nederst på bildet går i fargene sand, blått, hvitt og en dæsj med rødt.

Hytta heter forøvrig Fyrgløtt derfor asjettene… 😉

HER kan du lese mer om hvordan male et kjøkken. Den burde nok jeg ha lest før jeg begynte…

Og HER kan du lese mer om en kunde som faktisk valgte å kjøpe og male et brukt kjøkken på sin hytte.

HER kan du lese om en kunde som pusset opp hele allrommet, men som kun malte kjøkkeninnredningen. Blått ble råflott!   Og mens vi er inn på farger og hytte; denne kunden HER endte opp med et nydelig grønt kjøkken på sin sommerhytte, mens denne kunden HER valgte et sort kjøkken til sin fjellhytte. 

Lykke til med å lage en plan for det gamle kjøkkenet. Og ikke minst hvitevarene!

Birgit 🙂

2 hendelser på “Jeg tabba meg skikkelig ut!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen